Bevrijdingsdag

Geniet van verschillende activiteiten en evenementen die in de hele hoofdstad zijn georganiseerd op een luxe boot.

Vind uw perfecte boot

Beleef Bevrijdingsdag op het water in Amsterdam

5 mei 2023 t/m 5 mei 2023

Op 5 mei wordt door het hele land de bevrijding van Nederland gevierd. Maar waar kunt u beter Bevrijdingsdag vieren dan in Amsterdam? Door de hele hoofdstad zijn er diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. En met Boot Huren Amsterdam kunt u daarvan op unieke wijze genieten vanaf het water. Huur al een klassieke Salonboot vanaf € 172,- per uur exclusief BTW en vaar met uw gezelschap van minimaal 8 personen door de Amsterdamse grachten. Onze overdekte, verwarmde salonboten zijn ook geschikt voor een minder zonnige Bevrijdingsdag. Informeer naar onze vaarmogelijkheden.

Bevrijdingsdag, een feestdag in Amsterdam

Tijdens Bevrijdingsdag wordt de bevrijding van Nederland uitvoerig gevierd in Amsterdam. Er zijn veel activiteiten en evenementen door de hele stad georganiseerd. Wij maken deze dag nog unieker door de bevrijding te vieren vanaf het water. Vaar door het centrum van Amsterdam, terwijl u geniet van alle gezelligheid en festiviteiten langs het water.

Waarom viert u Bevrijdingsdag op het water met Boot Huren Amsterdam?

 • Een nationale feestdag vier je het beste in de hoofdstad;
 • Wij hebben voor elke weersomstandigheid de juiste boot;
 • U ervaart het vrijheidsgevoel pas echt op het water.

Maak uw boottocht tijdens Bevrijdingsdag nog specialer met één van onze arrangementen. En geniet van een hapje en een drankje. U kunt direct een geheel vrijblijvende aanvraag doen. Uiterlijk binnen 1 werkdag ontvangt u van ons een reactie (vaak al dezelfde werkdag)! Bel ons op 020 624 76 35. Ons team denkt graag mee over een onvergetelijke vaartocht met uw gezelschap door Amsterdam.

Voor elk weertype is varen geschikt tijdens Bevrijdingsdag

Het weer verschilt nogal flink tijdens Bevrijdingsdag. De koudste Bevrijdingsdag zat tegen het vriespunt aan, en de warmste tegen de 30 graden. We hebben zelfs een witte Bevrijdingsdag gehad. Gelukkig bent u bij Boot Huren Amsterdam niet afhankelijk van het weer. Wij hebben open sloepen waar u heerlijk kunt genieten van het zonnetje. En we hebben ook overdekte en verwarmde salonboten voor de koudere Bevrijdingsdag.

Drie tips om de vrijheid te vieren in Amsterdam

Vanaf en op het water is er genoeg te beleven tijdens Bevrijdingsdag in Amsterdam. Door de hele (binnen)stad worden diverse evenementen georganiseerd. Veelal kunt u daar gratis van genieten. Onze drie tips voor deze dag:

 • Tip 1: Op zo'n 100 locaties in Amsterdam kunt u genieten van een vrijheidsmaaltijd. Tienduizenden Amsterdammers schuiven bij elkaar. Veel maaltijden zijn gratis. Wij brengen u graag naar één van de vrijheidsmaaltijden.
 • Tip 2: In het Westerpark wordt elk jaar het Bevrijdingsfestival gehouden. Diverse bands en dj's treden op zeven verschillende podia op. Wij zetten u graag af bij het festival na een fijne boottocht. Of we halen u daar op.
 • Tip 3: Traditiegetrouw wordt Bevrijdingsdag afgesloten met het Concert op de Amstel. Een uniek muziekevenement op het water o.l.v. Het Metropole Orkest en waar de koninklijke familie als eregasten aanwezig zijn. Toegang is gratis.

Informeer naar onze boten en vaararrangementen. Ontdek onze ‘service with a smile’ en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via de website of bel ons op 020 624 76 35.

Met keuze uit meer dan 120+ opstaplocaties

Op basis van uw specifieke gelegenheid en het gezelschap selecteren we samen met u de perfecte op- en afstaplocatie voor uw vaartocht.

Neem alleen genoegen met het beste

9.3

/ 10

De gemiddelde beoordeling van onze laatste 3102 uitgevoerde vaartochten

Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij de beste high-end hospitality-ervaring die u maar kunt wensen. Ons uiterst gepassioneerde team staat klaar om u te helpen een buitengewone ervaring voor u en uw gasten te realiseren, tegenover de de beste prijs die er is.

OnnoOnno Ditewig
Hoofdschipper

“Onze beeldschone klassieke boten zijn varend erfgoed en ik ben dan ook trots dat ik ze mag varen. Aan boord ontvang ik de gasten en vertel ik met liefde iets over de boot en de bijzondere plekjes langs de Amsterdamse grachten. Samen met een hechte club bedieningsmedewerkers zorg ik ervoor dat onze gasten na de vaartocht een ervaring rijker zijn.”

Vergelijkbare gelegenheden

  Hemelvaartsdag

  Met uw gezelschap genieten van deze historische dag al varend door centrum van Amsterdam.

  Pinksteren

  De vrije dagen van pinksteren geven de perfecte gelegenheid om erop uit te gaan met uw familie of vrienden.

  Amsterdam Light Festival

  Het unieke, jaarlijkse lichtkunstfestival in het historische centrum van Amsterdam dat u absoluut een keer moet hebben gezien.

  Sail

  Deze 10de editie beloofd met alle tall ships, marine schepen, replica’s van historische vaartuigen en een scala aan varend erfgoed spectaculairder te worden dan ooit te voren.

  Koningsdag

  Een unieke belevenis: exclusief samen met uw gezelschap een boot huren op Koningsdag in Amsterdam.

  Kerstmis

  Beleef kerst vanaf het water in Amsterdam, samen met familie of vrienden.

  Pasen

  Pasen op de Amsterdamse grachten.

  Gay Pride

  Geniet van Pride week in Amsterdam

  Valentijn

  Geniet met uw gezelschap van deze romantische dag, al varend door het centrum van Amsterdam

  Oud en nieuw

  Sluit het jaar af met een luxe vaartocht op de Amsterdamse grachten