Veelgestelde vragen

Waarom zou ik gebruikmaken van de diensten van Boot Huren Amsterdam?

Boot Huren Amsterdam is maakt de bootverhuur markt overzichtelijk, is de one-stop-shop voor boten in Amsterdam en biedt u de laagste prijzen. Daarnaast voorzien wij u van echte gastenbeoordelingen en betaalt u helemaal niets extra. Bovendien bieden wij ons aanbod in 6 talen.

Kosten de diensten van Boot Huren Amsterdam geld?

Nee! Het gebruik van onze diensten kost u helemaal niets: Geen reserveringskosten, geen administratiekosten en geen verborgen kosten.

Hoe vraag ik meer informatie over een boot aan?

Ga naar de pagina die is gewijd aan de boot van uw keuze en klik op de grote aanvragen knop (met groene vink) naast de hoofdfoto van deze boot. Vul het formulier in dat vervolgens verschijnt en klik op de verzenden knop onderaan het formulier. U krijgt als u alle velden correct heeft ingevuld een bevestiging dat uw aanvraag met succes is verzonden met meer informatie over wanneer u een reactie kunt verwachten.

Het versturen van mijn aanvraag lukt niet. Hoe kan dat?

De velden in het aanvraagformulier kennen een "validatie". Zo controleert het email veld bijvoorbeeld of u wel een apestaartje heeft gebruikt en de aanvang- en eindtijd velden of u wel gebruik heeft gemaakt van een dubbele punt (':').

Brengt het versturen van een aanvraag verplichtingen met zich mee?

Nee. Het versturen van een aanvraag is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Ik zie niet precies wat ik zoek. Wat nu?

Neem dan contact met ons op. Op de Boot Huren Amsterdam website treft u slechts een selectie van de mogelijkheden die wij bieden. Twijfel niet en neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wanneer u uw reservering bij de rederij van uw keuze heeft bevestigd, dan zijn er over het algemeen annuleringsvoorwaarden van kracht. Deze annuleringsvoorwaarden verschillen per rederij. Vraag naar deze voorwaarden voordat u uw offerte bevestigt.

Ik wil graag een reactie plaatsen. Hoe werkt dat?

De reacties die op Boot Huren Amsterdam staan vermeld zijn reacties van personen die reeds hebben gevaren en de boot hebben aangevraagd via de Boot Huren Amsterdam website. Na het versturen van uw aanvraag ontvangt u van ons 1 dag na de aangegeven vaardatum een email met een vraag of u ons van uw feedback wilt voorzien. U kunt in dit formulier aangeven of wij uw reactie onder uw naam of anoniem op de website mogen plaatsen.

Ik ben niet tevreden met de reactie die ik heb achtergelaten, kan ik deze wijzigen?

Ja, dat kan. Het is immers uw reactie. Stuur daarvoor een email met daarin duidelijk aangegeven welke wijzigingen u wilt doorgeven. Wij zullen deze, uiteraard mits deze voldoen aan de fatsoensnormen, verwerken.

Ik ben geïnteresseerd in meerdere boten. Hoe pak ik dit aan?

Dat kan natuurlijk. Er zijn twee mogelijkheden. Of u vraagt simpelweg meerdere boten aan. Dat staat u geheel vrij. Of u klikt het vinkje aan onderaan het aanvraagformulier waarmee u aangeeft geïnteresseerd te zijn in het ontvangen van vergelijkbare offertes. Als wij een passende boot vinden nemen wij daarover contact met u op.

Ik wil graag een rondvaart maken en los kaartjes kopen. Kan dat?

Nee. Op Boot Huren Amsterdam vindt u enkel boten die exclusief worden verhuurd. Dat betekent dat u de boot in zijn geheel huurt en dat de boot dan ook tijdens uw vaartocht geheel tot uw beschikking staat. Als u een rondvaart door de grachten wilt en een los kaartje wilt kopen dan verwijzen wij u graag naar een rondvaartrederij als rederij Lovers.

Ik vind het belangrijk dat de boot die ik huur milieuvriendelijk is. Waar moet ik op letten?

Heel verstandig. Er zijn twee mogelijkheden: Of u kiest voor een boot die elektrisch is aangedreven (uitstootvrij), of u kiest voor een boot waarbij de uitstoot wordt gecompenseerd via ons Co2 reductie programma. Voor meer informatie over ons milieubeleid klikt u hier. Om aan te geven welke boten milieuvriendelijk zijn hebben wij dit op elke bootpagina duidelijk aangegeven.

Waar moet ik opstappen?

Omdat de boten die op Boot Huren Amsterdam exclusief worden verhuurd bepaalt u waar u wilt opstappen (mits er een steiger is natuurlijk). Let hierbij wel op bij het maken van uw reservering want er kunnen kosten aan verbonden zijn. Wij hebben daarom bij elke boot met behulp van Google maps aangeven op welke locatie(s) u kosteloos kunt opstappen. Voor meer informatie over opstapmogelijkheden en steigers in Amsterdam klikt u hier.

Ik zie nergens catering mogelijkheden. Waar kan ik die vinden?

Dat klopt. Omdat de catering mogelijkheden per boot / rederij verschillend zijn en deze op regelmatige basis veranderen hebben wij ervoor gekozen de catering mogelijkheden niet op de Boot Huren Amsterdam website te tonen. Informeer bij het versturen van uw aanvraag naar de mogelijkheden.

Ik wil een presentatie aan boord geven. Hebben de boten 220v aan boord?

Niet alle boten hebben deze faciliteit. Kijk op de detailpagina van de boot van uw keuze of de boot voorzien is van een 220 volts stopcontact. Dit is bij elke boot duidelijk aangegeven.

Ik zou mijn boot ook wel willen verhuren via Boot Huren Amsterdam. Hoe gaat dat in zijn werk?

Als u in het bezit bent van een exploitatievergunning voor het commercieel verhuren van uw boot in Amsterdam, dan komt u in aanmerking voor het plaatsen van uw boot op Boot Huren Amsterdam. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Is Boot Huren Amsterdam een tussenpersoon of een rederij?

Boot Huren Amsterdam staat voor het transparant maken van de bootverhuur markt in Amsterdam en is daarom met verschillende rederijen in Amsterdam een samenwerking aangegaan om u in staat te stellen de verschillende boten te vergelijken en de boot te kiezen die het beste aansluit op uw specifieke wensen. Wij zijn daarmee de enige onafhankelijke tussenpersoon in Amsterdam waar u voor advies terecht kunt.

We hebben een sloep gehuurd en er wordt slecht weer verwacht. Wat nu?

Helaas kunnen wij geen mooi weer garantie afgeven en er is geen annuleringsverzekering. Kosteloos annuleren is dan ook niet mogelijk. Bij annulering gelden de algemene voorwaarden. Echter, op basis van beschikbaarheid, kunnen wij kijken of de vaartocht verzet kan worden naar een andere datum. In dat geval moet u rekening houden met wijzigingskosten. Op de sloep ‘Manhattan’ is een overkapping beschikbaar. Onder deze overkapping is plaats voor 12 personen. Op verzoek kunnen wij zorgen voor paraplu’s en dekentjes aan boord (kosteloos). Op basis van beschikbaarheid kunnen wij een upgrade verzorgen naar een overdekte (salon)boot. Naast wijzigingskosten kan er, afhankelijk van de boot, een meerprijs van toepassing zijn. Bij inzet van een andere boot zijn andere voorwaarden van toepassing. Zo mag er op overdekte boten geen eigen catering worden meegebracht.