Home Gelegenheden Trouwen

Trouwen op een boot in Amsterdam

Een speciale dag waar het aan niks mag ontbreken. Van huwelijksvoltrekking tot trouwfeest en van huwelijksaanzoek tot trouwvervoer en -receptie op een luxe boot.

9,27 uit 3.065 beoordelingen

Trouwen in Amsterdam?
Kies voor een bruiloft op een boot!

De karakteristieke boten zijn geschikt als trouwlocatie voor een groepsgrootte van maximaal 65 genodigden. Wenst u de ceremonie aan boord te laten plaatsvinden? Dan dient u een optie op de gewenste dag en tijdstip te nemen bij de afdeling Burgerzaken van het Stadsdeel Centrum.

U geeft hier aan dat u aan boord van één van de boten van Amsterdam Boats wilt trouwen en bespreekt alle benodigde zaken, zoals de opstaplocatie van de huwelijksambtenaar, met het Stadsdeel. Zodra u vervolgens de specifieke boot definitief heeft gereserveerd, dient u de Gemeente te informeren zodat ook zij uw optie op de trouwdatum kunnen omzetten in een definitieve boeking.

Voorbeeld programma 3,5 uur:

13.00 Ontvangst ceremoniegasten bij Hermitage inclusief koffie en thee

14.00 Start huwelijksvoltrekking met jawoord onder de Magere Brug

15.00 Viering van de voltrekking met glas Champagne en aansnijden bruidstaart

15.30 Receptie met drankjes naar keuze en een mooie selectie van koude en warme hapjes

16.30 Einde programma

Trouwlocatie Amsterdam

De mooiste dag van jullie leven: jullie stappen het huwelijksbootje in! Wij helpen met veel plezier bij het organiseren van die ene onvergetelijke dag, die volledig in het teken van de liefde staat. Kies voor een trouwceremonie of huwelijksvoltrekking aan boord van een van onze karakteristieke boten, aangewezen als officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam.

De mooiste trouwlocatie van Amsterdam

Of het nu gaat om een huwelijksvoltrekking, trouwfeest, trouwreceptie of trouwvervoer, voor allen bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u de grote vraag nog niet gesteld? Ook bij een huwelijksaanzoek zorgt ons team graag voor een romantische ervaring, tot in de puntjes verzorgd.

Aan boord trouwen voor de Gemeente van Amsterdam

Onze boten zijn aangewezen als officiële trouwlocaties in Amsterdam. Dit betekent dat de huwelijksvoltrekking aan boord kan plaatsvinden en jullie elkaar al varend, omringd door familie en vrienden, het jawoord kunnen geven. De stijlvolle, karakteristieke boten zijn geschikt voor zowel grote als kleinere groepen, maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Allen zijn voorzien van moderne faciliteiten zodat het u aan niets ontbreekt.

De mooiste dag van jullie leven, volledig verzorgd

In overleg bieden wij verschillende arrangementen aan om ook op culinair gebied te genieten van deze bijzondere dag. Van exquise koude en warme hapjes tot een gastronomisch walking diner met bijpassende wijnen. Onze ervaren schipper zorgt voor een aangename vaart en het personeel verzekert u en uw gasten dat het u aan niets ontbreekt. Heeft u bepaalde, specifieke wensen voor de aankleding, muziek, of catering aan boord? Ons ervaren team spreekt graag de opties met u door.

Geef elkaar het jawoord al varend over de Amsterdamse grachten

Zorg voor een onvergetelijke dag met uw dierbaren aan boord van een van onze unieke salonboten. De intieme privésfeer maakt jullie bruiloft in Amsterdam extra speciaal, met de prachtige grachtengordel als decor!

Plan direct jouw huwelijk

Wilt u meer informatie over een bruiloft op deze unieke locatie in Amsterdam? Vraag dan naar de mogelijkheden bij ons team. Wij denken graag met u mee, zodat uw huwelijksdag in het teken staat van sfeer, romantiek en geluk. Doe een vrijblijvende aanvraag of bel ons direct.

De ervaring van Esther en Bas

"Onze trouwerij was prachtig en tot in de puntjes perfect verzorgd"

Onno Ditewig

Hoofdschipper

“Onze beeldschone klassieke boten zijn varend erfgoed en ik ben dan ook trots dat ik ze mag varen. Aan boord ontvang ik de gasten en vertel ik met liefde iets over de boot en de bijzondere plekjes langs de Amsterdamse grachten. Samen met een hechte club bedieningsmedewerkers zorg ik ervoor dat onze gasten na de vaartocht een ervaring rijker zijn.”

Populairste opstaplocaties

Dit zijn de populairste opstaplocaties voor een huwelijk op een boot in Amsterdam. Tijdens het boeken kunt u kiezen uit meer dan 120 steigers.

Veelgestelde vragen over trouwen op een boot


  • Hoe plan in het huwelijk in bij de Gemeente Amsterdam
    Indien u de wens heeft om uw ceremonie aan boord te laten plaatsvinden dan dient u allereerst een optie op een dag & tijdstip te nemen bij de afdeling Burgerzaken van het Stadsdeel Centrum. U geeft hier aan dat u aan boord van één van de boten van Amsterdam Boats wilt trouwen en bespreekt alle benodigde zaken, zoals de opstaplocatie van de huwelijksambtenaar, met het Stadsdeel. Zodra u vervolgens de specifieke boot definitief heeft gereserveerd dient u de Gemeente te informeren zodat ook zij uw optie op de trouwdatum kunnen omzetten in een definitieve boeking.
  • Met hoeveel personen kan ik varen?
    Afhankelijk van het programma aan boord kunt u met maximaal 75 genodigden varen op één boot. Gaat u bijvoorbeeld zittend dineren aan boord, dan is het maximaal aantal personen lager dan wanneer u alleen een receptie organiseert. Ons team bespreekt graag de mogelijkheden met u.
  • Waar kan ik opstappen?
    Boot Huren Amsterdam kan gebruikmaken van maar liefst meer dan 120 verschillende op- en afstaplocaties in Amsterdam. Wij proberen u en uw gasten altijd op te halen en af te zetten op een locatie die zo dichtbij mogelijk is en houden rekening met parkeren en het gebruik van openbaar vervoer.

Ook een boot huren in Amsterdam?

Hoogste kwaliteit met beste prijsgarantie in Amsterdam;

Altijd met professionele schipper en bemanning aan boord;

Ruime keuze uit maar liefst 49 luxe boten;

Gemiddelde beoordeling van 9.3 uit 2100 beoordelingen;

Flexibel op- en afstappen +120 locaties door heel Amsterdam;

Royale keuze uit verschillende arrangementen voor een culinaire ervaring.

Persoonlijk advies?

(020) 624 76 35
Marit Sales Advisor