Vaarroute Plantagebuurt

Vaartocht door het groenste deel van Amsterdam

Verken de Plantagebuurt per boot

Onze vaarroute Plantagebuurt is een zeer veelzijdige route. Moderne en futuristische gebouwen rondom de Oosterdok wisselen zich af met authentieke panden, gevels en bruggen op de Oudeschans en de Amstel. Maar u kiest ook voor deze route wanneer u van groen houdt. Mede dankzij dierentuin Artis en de tuinen Hortus Botanicus waant u zich tijdens het varen in de natuur.

Vijf unieke plekken in de Plantagebuurt

De vaarroute Plantagebuurt brengt aan de ene kant moderne architectuur. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Science Center Nemo. Futuristisch van buiten en binnen. Ook het Scheepvaartmuseum ligt op deze route. Het onlangs gerenoveerde imposante museum en gebouw is zeker een foto waard. Wanneer u doorvaart, komt u in het hart van de Plantagebuurt uit, het groenste deel van Amsterdam. De route gaat direct langs de tuinen Hortus Botanicus en dierentuin Artis waar u zich even in de natuur waant. Verderop komt u juist weer middenin het oude Amsterdam terecht. De monumentale panden en gevels en bijzondere bruggen als de Magere Brug zijn een lust voor het oog.

Bezienswaardigheden:

  • Science Center Nemo
  • Scheepvaartmuseum
  • Hortus Botanicus
  • Dierentuin Artis
  • Magere Brug

Geschiedenis en toekomst komen samen op het IJ

Huur een boot met vrienden of familie en kies voor deze veelzijdige vaarroute Plantagebuurt. Groen afgewisseld met moderne architectuur en de juist oude stijlen van de grachtengordel.

Op- / afstaplocatie Plantagebuurt
Op- / afstaplocatie Plantagebuurt
Op- / afstaplocatie Plantagebuurt
Op- / afstaplocatie Plantagebuurt

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Plantagebuurt varen