Vaarroute Plan Zuid

Vaartocht door Plan Zuid

Ervaar de bouwkunsten van Amsterdam-Zuid

In het begin van de 20e eeuw is er grote ontwikkeling geweest in de woningbouw in Amsterdam Zuid. Vanaf 1917 is er een start gemaakt met het bouwen van de Rivierenbuurt, de Apollobuurt en de Stadionbuurt. Met deze vaartocht wordt u over de Amstel, het Noorder- en Zuider Amstelkanaal en de Singelgracht langs rijksmonumenten met de typerende Amsterdamse School-stijl gevaren.

Zes buurten in deze vaarroute

Via deze vaarroute komt u eerst langs de nieuwe pijp waarna aansluitend de IJssel buurt en de diamantbuurt gepasseerd worden. Deze worden opgevolgd door de Rivierenbuurt, Apollobuurt en de Stadionbuurt. Vanaf een van onze boten heeft u perfect zicht op de verschillende woningblokken die veel authentieke details bevatten. Veel van deze woningblokken dragen zijn benoemd tot een monumentaal pand. Gedurende de vaartocht wordt u meegenomen in de rijke historie van de woningbouw van Amsterdam-Zuid.

Op de vaarroute komt u ook langs andere typerende Amsterdamse architectuur. Zo passeert u naast deze buurten ook de Magere brug, de Amstelsluizen, de Hogesluis en het Amstelhotel.

Bezienswaardigheden:

  • Monumentale panden met Amsterdamse school-stijl
  • Magere brug
  • Amstelhotel
  • Olympisch Stadion
  • Het Amsterdams Lyceum
  • Bouwkunsten in Amsterdam-Zuid rondom de Amstel

Huur een boot met vrienden, familie of collega’s en ervaar de diversiteit van de bouwkunsten die Amsterdam te bieden heeft. Deze vaartocht wisselt het stadscentrum af met de bouwstijlen van Amsterdam zuid.

Op- / afstaplocatie Plan Zuid
Op- / afstaplocatie Plan Zuid
Op- / afstaplocatie Plan Zuid
Op- / afstaplocatie Plan Zuid

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Plan Zuid varen