Vaarroute Havenwater (IJ) en Amstel

Programma:
Start in bruisend Noord bij Loetje aan het IJ
Ontdek het havenwater van Amsterdam met verassend veel architectuur
Vaar de Amstel af naar de eerste tussenstop restaurant Klein Kalfje
Zak verder de Amstel af naar eindbestemming Ouderkerk aan de Amstel
Lunch/dineren bij Loetje aan de Amstel

Start - Het havenwater/het IJ
Uw vaartocht over het Amsterdamse havenwater start bij een van onze opstaplocaties aan het IJ. U kunt kiezen uit restaurant Pont 13, restaurant Pllek, café de Ceuvel, Undercurrent, EYE filmmuseum, restaurant Stork, restaurant de Goudfazant of de Oranjesluizen (Schellingwoude). Bij aankomst vertelt uw schipper meer over de boot, het programma en de bezienswaardigheden tijdens de vaartocht. Uw gastvrouw voorziet u van een drankje.

Vaartocht deel 1 - Havenwater/het IJ
De boot vaart een prachtige vaarroute langs de vele architectonische bezienswaardigheden die het IJ rijk is zoals het Eye filmmuseum, Overhoeks en het Bimhuis. De oevers van het IJ vertellen een eeuwenlang verhaal.

Via het Oosterdok en de nieuwe Herengracht varen we naar de Amstel.

Vaartocht deel 2 - de Amstel
We zetten koers richting Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens de vaartocht varen we langs de prachtige buitenverblijven die de welgestelden van weleer erop na hielden. We maken een tussenstop bij restaurant Klein Kalfje om een lekkere snack op te halen (bij boten zonder toilet meteen de gelegenheid voor een sanitaire stop). Vervolgens zakken we verder de Amstel af naar Ouderkerk aan de Amstel waar de vaartocht eindig bij Loetje aan de Amstel voor een heerlijke lunch of diner.

Op- / afstaplocatie Havenwater (IJ) en Amstel
Op- / afstaplocatie Havenwater (IJ) en Amstel

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Havenwater (IJ) en Amstel varen