Vaarroute Grachtengordel

Vaartocht over de Amsterdamse grachten

Ervaar de unieke grachtengordel vanaf het water

De mooiste vaarroute van Amsterdam. Prachtige herenhuizen met monumentale gevels, authentieke bruggetjes en kades en knusse kroegjes en restaurantjes. De Amsterdamse grachtengordel is uniek. En vanaf het water ziet u de kleinste en mooiste details die u anders niet ziet. Ervaar de Amsterdamse grachtengordel vanaf het water door deze authentieke route te volgen.

Vijf unieke plekken aan de gracht

Op deze route zijn tal van bijzondere bezienswaardigheden te noemen. De meeste hiervan liggen op wat wel de parel van de grachten mag worden genoemd, de Prinsengracht! Met zijn vele monumentale panden als het Anne Frank huis uit 1635 en het Paleis van Justitie uit 1829 is deze bekende gracht een lust voor het oog. Ook de Brouwersgracht, eerder door lezers van het Parool uitgeroepen tot mooiste gracht van Amsterdam, is onderdeel van deze route. U proeft hier de gezellige Amsterdamse sfeer van de Jordaan. Wanneer u de route vervolgt komt u op de Amstel terecht en passeert u museum de Hermitage. Een prachtig gebouw om te zien. Even verderop vaart u onder de Magere Brug door. Een van de bekendste bruggen van Amsterdam en decor van menig film, waarvan de bekendste toch wel de James Bond film Diamonds Are Forever.

Bezienswaardigheden:

  • Anne Frank huis
  • Paleis van Justitie
  • Brouwersgracht
  • Hermitage Amsterdam
  • Magere Brug

De grachtengordel, uniek en bijzonder

Huur een boot met vrienden of familie en volg de grachtengordelroute. Zo beleeft u de authentieke Amsterdamse grachten op een unieke en bijzondere manier.

Op- / afstaplocatie Grachtengordel
Op- / afstaplocatie Grachtengordel
Op- / afstaplocatie Grachtengordel
Op- / afstaplocatie Grachtengordel
Op- / afstaplocatie Grachtengordel

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Grachtengordel varen