Vaarroute Architectuur

Vaartocht langs de mooiste gebouwen en havens

Ervaar het nieuwe Amsterdam op het IJ

Ziet u de beelden van Sail Amsterdam nog voor u? Al die bekende zeilschepen voeren daar waar onze vaarroute architectuur doorheen gaat. U vaart door het nieuwe Amsterdam, maar proeft ondertussen de sfeer van toen Amsterdam nog een oude VOC havenstad was. Breed en groot water, prachtige, moderne architectuur, pakhuizen en scheepswerven. Kies deze route bij voorkeur bij helder weer om de mooiste vergezichten te aanschouwen.

Vijf unieke plekken aan het IJ en de havengebieden

Een van de meest futuristische gebouwen op de route is dat van filmmuseum EYE. Prachtige architectuur en het grote terras met panoramisch uitzicht op het IJ zit bij mooi weer vol met hippe Amsterdammers. Zien en gezien worden dus en heel gezellig om langs te varen. Andere futuristische gebouwen op deze route zijn die van Science Center Nemo en Muziekgebouw aan het IJ. Het onlangs gerenoveerde Scheepvaartmuseum is op een hele andere manier een lust voor het oog. Met zijn traditionele maar imposante uitstraling zeker een foto waard. De route vaart verder dwars door Prinseneiland, een van de Westelijke eilanden. Hier waant u zich weer in het oude Amsterdam toen het nog als havenstad fungeerde. De pakhuizen en scheepswerven brengen een bijzondere sfeer met zich mee.

Bezienswaardigheden:

  • Filmmuseum EYE
  • Science Center Nemo
  • Muziekgebouw aan het IJ
  • Scheepvaartmuseum
  • Prinseneiland

Geschiedenis en toekomst komen samen op het IJ

Huur een boot met vrienden of familie en kijk uw ogen uit tijdens de vaarroute architectuur. De futuristische gebouwen afgewisseld met pakhuizen en scheepswerven geven u de mooiste vergezichten.

Op- / afstaplocatie Architectuur
Op- / afstaplocatie Architectuur
Op- / afstaplocatie Architectuur
Op- / afstaplocatie Architectuur

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Architectuur varen