Boot Huren Amsterdam milieubeleid

Introductie

Boot Huren Amsterdam probeert u via haar website een zo compleet mogelijk overzicht te bieden van de boten die in Amsterdam te huur zijn en u daarbij in staat te stellen de verschillende boten op de belangrijkste criteria te kunnen vergelijken. Wij zijn van mening dat de belasting voor het milieu een belangrijk criteria is bij het kiezen van een boot die het beste bij u past. Om aan te geven of een boot milieuvriendelijke is hebben wij bij elke boot aangegeven of de boot milieuvriendelijk is. Wij hanteren daarbij twee mogelijke criteria:

Fluisterboten

Naar aanleiding van het aanscherpte beleid van de gemeente Amsterdam (BBA) om schoon varen te bevorderen en uitstoot van schadelijke gassen terug te dringen is er tijdens de laatste ronde ter uitgifte van exploitatievergunningen in 2006 besloten enkel vergunningen te verlenen aan boten die varen op een elektromotoren. Omdat er tijdens het varen op deze boten geen uitstoot van schadelijke gassen plaatsvindt worden deze boten als milieuvriendelijk aangemerkt.

CO2 gecompenseerde boten

Als een boot CO2 gecompenserd is dan garanderen wij dat uw vaartocht door de Amsterdamse grachten of omgeving 100% CO2 neutraal is.

Boot Huren Amsterdam participeert wereldwijd in CO2 reductie projecten die voldoen aan strikte selectie en kwaliteitseisen. Alle projecten hebben meetbare voordelen voor het klimaat en dragen bij aan lokale en langdurige ontwikkeling zodat u de zekerheid heeft dat u bijdraagt aan het bestrijden van de klimaatveranderingen.

Boot Huren Amsterdam participeert enkel in duurzame energie projecten zoals waterkrachtcentrales en windparken, methaan reductie en energieopwekking uit biomassa. Deze projecten bieden een duurzame bijdrage aan het klimaat en reduceren de CO2 uitstoot zowel nu als in de toekomst.

Boot Huren Amsterdam heeft expliciet gekozen te investeren in duurzame energie projecten en niet voor het planten van bomen. CO2 reductie door middel van het planten van bomen wordt op het moment sterk bekritiseerd door verschillende organisaties, waaronder Greenpeace. Boot Huren Amsterdam wil haar klanten hiertegen beschermen en investeert enkel in duurzame projecten die tevens directe en meetbare effecten hebben op de CO2 reductie.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Boot Huren Amsterdam. Daarom zijn alle projecten waar wij in investeren onderschreven door de VN aangewezen organisaties: TuV, KPMG and SGS.

Lees meer over Boot Huren Amsterdam en haar co2 doelstellingen op Amsterdam vaart CO2 neutraal