Corona-proof Kerst tips!

Het is de missie van Amsterdam Boats om gasten met een glimlach van boord te laten gaan, zodat ze denken: “dat was een bijzondere ervaring”. De afgelopen jaren zijn wij erachter gekomen dat het bij het organiseren van vaartochten niet gaat om het verhuren van een boot, maar om het creëren van een beleving. Dit is dan ook waar we dagelijks mee bezig zijn. Wij vinden het enorm vervelend dat wij door de corona pandemie dit al bijna 9 maanden niet meer kunnen doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je zelf niks leuks corona-proof kunt organiseren!

In 2020 gaan de woorden corona en feestje niet echt lekker samen, wat gaat er met de kerstfeestjes, diners en recepties gebeuren? Spontaan een kerstborrel organiseren met een grote groep mensen is er niet meer bij. Ben jij degene die normaal deze samenkomsten organiseert? Hoe ga je dat dit jaar doen? Hoe kunnen we toch samen zijn, het gezellig hebben zonder dat we “echt” bij elkaar zijn, zonder dat we het risico van verspreiding van corona vergroten?

Hieronder vind je 5 tips voor een alternatieve kerstborrel, kerstdiner of  iets wat je kan doen waardoor je toch het jaar (semi) gezamenlijk af kunt sluiten.

  1. Samen koken en eten via Zoom
    Zet allemaal je tablet/laptop/telefoon aan via zoom en ga op deze manier toch samen koken en eten. Je maakt allemaal het zelfde gerechtje in de keuken en kan dit dus ook (als iedereen de juiste stappen van het recept goed uitvoert 😉 ) tegelijk op eten. Ga allemaal aan een mooi gedekte tafel zitten, schenk een glaasje bijpassende wijn in en proost met elkaar op een fijne avond! Een gezamenlijke spotify kerstplaylist op de achtergrond et voilà.
  2. Kerstcadeaus langsbrengen
    Hoe leuk is het om elkaar toch in real life te kunnen zien?! Stap de auto in of de fiets op en rijd langs je collega’s om ze een mooi kerstgeschenk te brengen. Dit kan een kerstcadeautje zijn, maar ook een mooie kaart of alleen al een bezoekje aan de deur kan een glimlach op iemands gezicht toveren. Je brengt op deze manier, met een klein gebaar, toch de kerstgedachte over. Ben je al bekend met onze kerstgeschenken? Je kunt ook een vaarbeleving cadeau doen! Kijk hier voor de mogelijkheden.
  3. Kerstborrel in de buitenlucht
    Mogen we tijdens de kerstdagen buiten toch al met wat meer mensen samen zijn? Organiseer een kerstborrel buiten! Glühwein, warme chocomelk, terrasheaters, vuurkorven en voor iedereen een lekkere warme sjaal. Zo’n kerstborrel zal geen uren duren maar je hebt elkaar toch even gezellig kunnen spreken en fijne dagen kunnen wensen.
  4. Kerst pubquiz
    Maak samen met je vrienden, familie of collega’s een online kerst pub quiz en blik terug op 2020. Maak teams en zorg voor een grappige dresscode. Ieder team neemt een eigen ronde met een specifieke categorie op zich: kunnen jullie je alle gebeurtenissen van dit jaar nog goed herinneren? Welk team gaat voortaan pronken met de winst en krijgt de eeuwige roem? Het wordt gegarandeerd een spannende avond!
  5. Privé vaartocht
    Een laatste en misschien wel beste tip; kom, daar waar mogelijk, in kleine groepjes bij elkaar. Wij mogen nog vaartochten organiseren tot 4 personen, of groter als het een huishouden betreft (deze vaartochten zijn dan wel zonder catering).Jullie varen over de prachtige grachten van Amsterdam op een verwarmde boot met een schipper die jullie van alles kan vertellen over de stad.  We moeten creatief zijn, probeer hoe dan ook te genieten waar het kan en zorg goed voor elkaar!

Eigenlijk zal wat je ook organiseert voor de feestdagen gewaardeerd worden. Het jaar is voor genoeg mensen al lastig genoeg geweest en veel zullen niet kunnen wachten tot het eindelijk 2021 is. Door aan het einde van het jaar samen met iets te vieren geef je toch nog iets positiefs aan de negatieve onzekerheden.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

Pakjesboot Bota Fogo

Op zaterdag 28 november jl. had Amsterdam Boats hoogwaardig bezoek aan boord; Sinterklaas en een 3-tal Pieten! Dit jaar was het toch een vreemd jaar, ook voor Sint en Piet. Hierbij was ook de intocht anders dan normaal. Vooral de blije gezichten is een groot gemis geweest, voor zowel Sint en Piet als voor de gezinnen. Dat bracht ons op het idee om Sinterklaas en de Pieten aan boord van onze eigen pakjesboot, de Bota Fogo, uit te nodigen. We hebben dit in verband met corona niet vooraf aangekondigd om extra drukte in Amsterdam te voorkomen.

De nodige voorbereidingen begonnen een aantal weken voorafgaand aan de vaardatum natuurlijk al. De datum moest goed afgestemd worden met Sint en Piet en de nodige pakjes moesten ruim van te voren aangeschaft worden.

Inpaktafel
Pakjes voor de pakjesboot

Toen alle pakjes en benodigdheden eenmaal bezorgd waren, hebben de Pieten alle cadeautjes ingepakt. Ook is er een spandoek gemaakt met een kleine maar mooie boodschap voor alle Amsterdammers. Voor de Sint mocht het natuurlijk aan niets ontbreken en met slingers, ballonnen, de spandoeken, alle cadeautjes en heerlijk snoepgoed, is de Bota Fogo, omgetoverd tot een ware pakjesboot!

Lieve Amsterdammers, zorg goed voor elkaar!
Snoepgoed

De Sint heeft op een mooie, koude novemberdag een rondje door Amsterdam gevaren om alsnog een lach op de gezichten te brengen. Én om alle Amsterdammers een hart onder de riem te steken tijdens deze bijzondere tijden. De vaartocht is begonnen met varen over het IJ, om aansluitend de Prinsengracht, de Amstel en de Herengracht af te varen. De reacties waren vol enthousiasme, zowel bij jong als oud verscheen er een glimlach op het gezicht. Vanuit alle straten, huizen en vanaf de bruggen werd er naar de Sint en de Pieten gezwaaid en werden er diverse sinterklaas liedjes gezongen. Om de lieve kinderen te verassen konden wij op verschillende plekken het verpakte snoepgoed strooien.

Wij vonden het een ontzettende eer dat Sinterklaas en de Pieten bij ons aan boord waren. Hopelijk hebben alle kinderen en lieve Amsterdammers plezier uit de boot gehaald en heeft de positieve boodschap een steentje bijgedragen.

Voor nu is de Sint weer in Spanje, wie weet spot jij hem volgend jaar?

Wij mogen jullie weer ontvangen!

Wij hebben de mogelijkheid niet om aan take-away of bezorgen te beginnen, maar dit betekent niet dat we niet productief kunnen blijven. Wij als Amsterdam Boats doen er alles om met jullie, onze gasten, in contact te blijven en voor te bereiden op hetgeen wat we altijd doen: met uitgekiend maatwerk de perfecte vaartocht leveren zodat u onbezorgd van het evenement, diner of borrel kunt genieten. De afgelopen periode hebben wij in mindere mate gevaren, maar we zijn blij dat er al diverse vaartochten voor volgend jaar zijn geboekt!

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn er weer mogelijkheden. De extra maatregelen vallen weg en de noodverordening van Amsterdam heft het vaarverbod op. We hebben lang genoeg stil gelegen, we mogen jullie weer ontvangen op onze mooie boten!

Er zijn verschillende maatregelen waar wij rekening mee dienen te houden, maar prijzen ons gelukkig met deze versoepelingen. De vaartochten die wij mogen verzorgen zijn voor nu nog zonder catering, maar u bevindt zich samen met uw privé gezelschap op een prachtige verwarmde boot op de Amsterdamse grachten. Natuurlijk zullen de boten aangekleed zijn in kerstsfeer.

De musea, theaters, bioscopen en dierentuinen mogen ook open. Hoe leuk is het om dit te combineren en dan geheel in stijl naar 1 van deze locaties te varen? Wij kunnen jullie ophalen op een plek naar keuze in Amsterdam en zetten jullie af bij het gewenste theater, museum of Artis. Andersom kan natuurlijk ook 😉

Ook al mogen we nog geen uitgebreide diners of een gezellige kerstborrel met vrienden voor jullie organiseren, varen door Amsterdam blijft 1 van de leukste dingen om te doen in onze hoofdstad. Varen over de prachtige Amsterdamse grachten met goed gezelschap is voor iedereen een beleving om nooit meer te vergeten.

Van klassieke salonboot naar moderne rondvaartboot

In deze blog gaan we in op het eerste gebruik van de Amsterdamse grachten als decor voor passagiersvervoer (rondvaart), het type vaartuigen dat hiervoor werd gebruikt en over het ontstaan van de ‘rondvaartboot’ zoals we deze vandaag kennen.

Reeds lang voordat er vaartuigen van het type ‘rondvaartboot’ zoals we deze heden ten dage op de Amsterdamse grachten kennen werden er al rondvaarten voor passagiers verzorgd. Deze rondvaarten werden verzorgd met de toen daartoe geëigende vaartuigen: salonboten. Een boot met een salon waar de gasten zich comfortabel en beschermd tegen weer en wind konden ophouden.

In de eerste jaren van de vorige eeuw begonnen de gebroeders Wolfrat de eerste rondvaarten te verzorgden met hun salonboten De Telegraaf (1908), De Telefoon (1908), De Elektra (1909) en later de Magneet, De Marconi (1912) en de Olympia (1927). Enkele jaren erna ontstonden de rederijen Kooij, Boekel, Plas en Bergmann. Een mooi voorbeeld dat deze rondvaarten met salonboten (de enige vaartuigen die op dat moment geschikt waren voor rondvaarten) werden uitgevoerd is de Hilda. In 1923 haalde Cornelis Albertus Plas salonboot Hilda naar Amsterdam en begon zijn eerste particuliere rondvaartonderneming.

Voor deze nieuwe vorm van vertier werd natuurlijk ook reclame gemaakt om passagiers te verleiden aan boord te stappen. Onderstaande advertentie is daar een prachtig voorbeeld van.

2. Reclame voor rondvaarten met salonboot Hilda

Salonboot Hilda was in die tijd niet de enige salonboot die als rondvaartboot in Amsterdam opereerde. Zo illustreert onderstaande reclame (± 1905) voor salonboot Delta.

3. Oudst bekende reclame voor rondvaarten in Amsterdam

Een ander sprekend voorbeeld is deze foto uit de jaren ’20 van de vorige eeuw waarbij een salonboot afgemeerd ligt bij de Doelen in Amsterdam.

4. Salonboot met reclame voor ‘rondvaart’ op het dak

Zonder de volledige geschiedenis van de Amsterdamse rondvaart op te tekenen staat met deze voorbeelden vast dat de rondvaart in Amsterdam is begonnen met het type salonboot. Hoewel de salonboot en de rondvaartboot veelal als een ander type vaartuig worden beschouwd zijn het beide salonboten. Het zijn immers boten met een salon bedoeld voor het comfort van de opvarende passagiers. De rondvaartboot is niet meer dan een moderne vorm van de klassieke salonboot. Dit wordt hieronder nader toegelicht.

De onderstaande afbeelding van de Hollandia, gebouwd bij het scheepswerf het Fort te Nieuwendam (de Vries Lentsch) in 1936 voor Rederij P. Kooij, is een prachtige illustratie van de overgang van de klassieke salonboot naar de moderne rondvaartboot. De romp kent nog de karakteristieken van de klassieke salonboot, maar de opbouw met het grote witte dak wijzigt.

5. Transitie van klassieke salonboot naar de moderne rondvaartboot in beeld

Later wordt bedacht om op de romp de opbouw van een bus te plaatsen waarmee de eerste moderne rondvaartboten zoals we deze nu kennen ontstond. De onderstaande afbeelding geeft dit prachtig weer. Hoewel het teruglopende steven een moderne twist geeft is de klassieke romp nog duidelijk zichtbaar waarop de opbouw van een bus is geplaatst.

6. Eerste boot met opbouw van een bus. De moderne rondvaartboot is een feit

De Jan Willem is gebouwd door scheepswerf De Vlijt (gebr. De Vries uit Aalsmeer) en zocht daartoe contact over de constructie van de opbouw en de plaatsing van de zitbanken met de bekende buscarrosseriefabriek Verheul in Waddinxveen. In de ronding van het dak moest gebogen plexiglas komen en de ramen moesten neerlaatbaar zijn. Verheul verzekerde dat het inwendige van de boot er uit zou komen te zien ‘als de meest moderne touringcar’.

De vloot van Amsterdam Boats!

Met gepaste trotst stellen wij jullie graag voor aan onze klassieke vloot, bestaand uit 5 boten.

Onze prachtige klassieke salonboot Bota Fogo uit 1890. De boot beschikt over een houten salon, een afneembaar dak en groot achterdek. Daarnaast is de boot ook voorzien van alle moderne faciliteiten en is het interieur bijzonder mooi afgewerkt met luxe materialen.

Salonboot Ondine is een authentieke Amsterdamse, buitengewoon mooie, zeer luxe salonboot uit 1909. Uiteraard is zij heden ten dage voorzien van alle moderne en luxe faciliteiten zodat het u aan niets zal ontbreken tijdens uw vaartocht door de grachten.

De salonboot Anna Maria is een schitterend Fries schip uit 1910. Door haar speciale rompvorm manoeuvreert zij elegant door de grachten van Amsterdam. et schip is inmiddels verbouwd tot een zeer comfortabel en luxe passagiersschip, uitgerust van alle moderne faciliteiten.

De salonboot Marie Zurlohe, onder intimi ook wel het ‘Marietje’, is een juweel van een salonboot uit het jaar 1912. Het schip behoort in haar klasse tot één van de mooiste (kleinere) salonboten uit het land. Ook deze boot is van alle luxe gemakken voorzien.

Luxueus grachtenjacht, HRH (Her Royal Highness) uit 1913 is in 2010 gerenoveerd tot luxe varende trendy bar/restaurant. Het schip is voorzien van een aantal kenmerkende elementen waaronder de indrukwekkende onderwaterverlichting, en voorzien van alle luxe comfortabele gemakken.

Klassiek of eigentijds, met een salon of een open dak, intiem of juist voor een groot gezelschap? Wij hebben de perfecte luxe boot voor u afgestemd op uw gezelschap en de gelegenheid.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op onze website. Ook kunt u, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen voor uw favoriete boot.

Het perfecte (kerst)geschenk, iets geweldigs om naar uit te kijken!

Met het schenken van één van onze cadeaubonnen geeft u precies wat we nu nog zó moeten missen: de gezelligheid van het samenzijn genietend van heerlijk eten en drinken. Wij zullen er alles aan doen om de ontvangers van de cadeaubon een fantastische tijd aan boord te bezorgen, zodat ze nog lang met een lach aan de ervaring terugdenken. Een lach, dat heeft iedereen na deze periode wel verdiend!


Kies uit één van de Amsterdam Boats cadeaubonnen…
en bepaal het perfecte moment om de bon digitaal te versturen. 

Luxury dinner cruise
Elegant à la carte 3-gangen diner op luxe boot inclusief amuse, aperitief en 3-gangen diner.

Craft beer boat tour
Proeverij van 3 speciaalbieren op karakteristieke luxe boot met een smakelijke selectie hapjes.

High wine boat tour
Proeverij van 3 verschillende, seizoensgebonden, wijnen op karakteristieke luxe boot met een smakelijke selectie hapjes. 

De cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig


Zakelijke cadeaubonnen in een luxe cadeauverpakking bestellen voor uw team, collega’s of relaties? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en word bekend met onze zakelijke voordelen.
Minimale afname van 10 cadeaubonnen

Staycation in Amsterdam

Nu wij in 2020 volop gaan genieten van vakantie in eigen land, is dit gelijk ook de uitgelezen kans om de hoofdstad Amsterdam beter te leren kennen. Wij delen graag onze tips voor een geslaagd dagje uit met vrienden of een romantisch weekend weg met je partner. 

Dagje uit met vrienden

→ Speurtocht door Amsterdam
Hoe goed ken jij Amsterdam nou echt? Tijdens een 2,5 uur durende speurtocht komen onderwerpen als de veelzijdigheid van Amsterdam, de geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad, criminaliteit, prostitutie en drugshandel aan bod. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Een speurtocht is al te boeken vanaf €25,-, maar met de actiecode Amsterdam Boats ontvang je 20% korting. Bestel direct hier jouw speurtocht!

Craft beer boat tour
Lekker ontspannen en genieten van de grachten vanaf het water? Dan is de Craft beer boat tour de ideale optie voor jou. Geniet van een 1,75 uur durende vaartocht door de historische grachtengordel terwijl wij drie uniek lokaal gebrouwen speciaalbieren serveren. Tijdens de comfortabele rondvaart wordt bijpassend warm- en koud fingerfood geserveerd. De Craft beer boat tour boek je voor maar €39,- per persoon. Klik hier en reserveer direct.  

Final Touch Poolen en Snooker
Zin om jouw vrienden uit te dagen voor een wedstrijdje? In het hartje van Amsterdam kan je snookeren, poolen, shuffleboard en spelletjes spelen. De gezellige setting en het personeel geven jou het gevoel alsof je in je tweede huiskamer zit. Aan de bar kan je kiezen uit een ruim assortiment aan goede bieren van de tap of fles, frisdranken, heerlijke koffie en diverse snacks. Reserveer nu een tafel met 50% korting via 020 6209252 en refereer naar de nieuwsbrief van Amsterdam Boats. De korting is geldig in de maand Juli.

Met je partner een weekend naar Amsterdam

Bezoek een museum
Even lekker cultuur snuiven? Amsterdam biedt een scala van diverse musea aan. Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum en ontdek het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot Mondriaan. Meer geïnteresseerd in de wereldculturen? Plan dan je bezoek aan het Tropenmuseum en laat je inspireren door universele menselijke thema’s. Leer over de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is en ontdek dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. Toch meer van de moderne kunst? Dan is het Moco museum iets voor jou! Het Moco museum stelt  een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst tentoon, van kunstenaars die vooral uitblinken in het verwerken van ironie op de hedendaagse maatschappij.

Luxury dinner cruise
Om na je culturele bezoek lekker te ontspannen kan je de stad rustig beleven vanaf de Amsterdamse grachten, tijdens een luxury dinner. Aan boord van een klassieke (salon)boot word je ontvangen met een feestelijk aperitief. Aansluitend vertrekt de boot voor een fantastische vaarroute door het historisch centrum van Amsterdam. Terwijl je geniet van het uitzicht serveren wij, à la carte, een 3-gangen diner met vooraf een verassende amuse. Het diner wordt rechtstreeks uit de keuken van een aan de grachten gelegen restaurant geserveerd. Boek hier de Luxury dinner cruise voor maar €95,- per persoon.

Boek een romantische overnachting
Sluit je dag af en kom tot rust in een luxe hotelkamer in het centrum van Amsterdam. Maak gebruik van een Staycation deal bij één van onze favoriete hotels als Hotel Ambassade, InterContinental Amstel Hotel of Grand Hotel Amrâth Amsterdam.   

Dineren op de Amsterdamse grachten?

Boek uw tafel voor de luxury dinner cruise!

U wordt aan boord van onze sfeervolle klassieke (salon)boot in stijl ontvangen met een feestelijk aperitief, waarna de boot vertrekt voor een fantastische vaarroute door het historisch centrum van Amsterdam. Terwijl u geniet van het voorbijtrekkende UNESCO werelderfgoed serveren wij, à la carte, een 3-gangen diner met vooraf een verrassende amuse. Het diner wordt rechtstreeks uit de keuken van een aan de grachten gelegen restaurant geserveerd. → Meer informatie

De luxury dinner cruise vaart elke vrijdag om 18:30 uur.

Craft beer boat tour

Afgelopen 2 juni is de nieuwe Amsterdam Boats | Tickets website live gegaan, met daarop de eerste twee te boeken vaarbelevingen. Deze belevingen hebben ondertussen al een aantal keer plaatsgevonden en het was keer op keer een groot succes!

“Fijne tocht gehad. Alles goed geregeld met hapjes en drankjes. Makkelijk vindbaar. Aardig, behulpzaam personeel, aardige schipper. Mooie boot!”
— J. van der Veen

Wat gaat u doen?

U wordt aan boord van onze luxe klassieke boot in stijl ontvangen met een verrassende beertail, waarna de boot vertrekt voor een 1,75 uur durende tour door de historische grachtengordel van Amsterdam.

Terwijl u geniet van het voorbijtrekkende UNESCO werelderfgoed serveren wij drie unieke in Amsterdam gebrouwen speciaalbieren van drie verschillende brouwerijen. Tijdens de comfortabele rondvaart wordt een selectie bijpassend warm- en koud fingerfood geserveerd. Proost!

De craft beer boat tour is nu online te boeken en vaart elke vrijdag, zaterdag en zondag om 15:00 uur. Proost u binnenkort bij ons aan boord?

Amsterdam Boats lanceert eerste ticket platform voor luxe belevingen op de grachten van Amsterdam

Amsterdam Boats verhuurt sinds 2009 luxe (salon)boten in Amsterdam aan gezelschappen. Met passie voor klassieke boten, vriendelijke service en lekker eten en drinken zorgen we er al meer dan tien jaar voor dat onze gasten met een lach van boord stappen.

Met de komst van de coronacrisis werd al snel duidelijk dat we ons moesten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Voordat de crisis begon ontvingen wij steeds vaker de vraag of mensen gebruik konden maken van onze diensten zonder een hele boot af te huren. De afgelopen 2 maanden is keihard gewerkt en vanmiddag om 13:00 uur hebben wij een uniek ticket platform gelanceerd voor luxe belevingen op de Amsterdamse grachten. Kijk snel op:

Amsterdam Boats Tickets

Nu kan iedereen een individueel ticket kopen en aan boord stappen om te genieten van een van onze uitzonderlijke vaarbelevingen op de Amsterdamse grachten. Met ingang van vandaag zijn de eerste twee belevingen te boeken:

  • Luxury dinner cruise: 3 uurs rondvaart met elegant à la carte 3-gangen diner op luxe boot inclusief amuse en aperitief.
  • Craft beer boat tour: 1,75 uur rondvaart met proeverij van 3 Amsterdamse speciaalbieren op karakteristieke boot met verrassende beertail en bijpassend fingerfood.

De komende periode zullen nieuwe belevingen toevoegen en wij houden u uiteraard op de hoogte.