Vaarroute Berlage

Vaartocht door het zuiden van Amsterdam

Ervaar de veelzijdigheid van Amsterdam vanaf het water

Deze vaarroute door het zuiden van Amsterdam dankt zijn naam aan de Nederlandse architect en stedenbouwkundige Berlage. Hij heeft zijn stempel gedrukt op dit deel van Amsterdam, Plan Zuid, waar de Amsterdamse School-stijl leidend is. Maar de route biedt meer. Zo doet u ook een deel van de grachtengordel aan en ziet u een stukje van het gezellige Oud-West. Deze route biedt dus voor elk wat wils.

Vijf unieke plekken op deze brede route

Op deze route zijn tal van bijzondere bezienswaardigheden te noemen. Te beginnen met twee bekende gebouwen in Amsterdam-Zuid. Het bijzondere Olympisch Stadion is gebouwd voor de Olympische Spelen in 1928. Dit jaar zal het stadion weer dienst doen voor de Europese kampioenschappen atletiek. Ook komt u langs het Berlage Lyceum, een van de meest kenmerkende voorbeelden van de Amsterdamse school-stijl. Maar er is meer te zien op deze route. Zo doet u de Prinsengracht aan. Met zijn vele monumentale panden en gevels is deze bekende gracht een lust voor het oog. Ook kunt u vanaf de Amstel een blik werpen op het imposante Amstel Hotel en vaart u onder een van de bekendste bruggen van Amsterdam door, de Magere brug.

Bezienswaardigheden:

  • Olympisch Stadion
  • Berlage Lyceum
  • Prinsengracht
  • Amstel Hotel
  • Magere Brug

Berlageroute, veelzijdig en afwisselend

Huur een boot met vrienden of familie en volg de veelzijdige Berlageroute. Zo beleeft u de verschillende facetten die Amsterdam rijk is op een unieke en bijzondere manier.

Op- / afstaplocatie Berlage
Op- / afstaplocatie Berlage
Op- / afstaplocatie Berlage

Deze vaarroute is indicatief. Heeft u een verzoek, schroom dan niet deze bij aanvang van de boottocht met uw schipper te bespreken.

Boten die vanaf Berlage varen