Luxe hotelovernachting in Amsterdam? Ervaar de unieke grachtengordel!

Amsterdamse hotels kennen een rijke geschiedenis. Denk maar aan de overnachting van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton hotel of de opnames van Ocean’s Twelve met George Clooney en Brad Pitt in het Pulitzer hotel. Verder bieden de luxe hotels in Amsterdam unieke kamers met een eigen identiteit. Ben je benieuwd welke hotels geschikt zijn voor jou? Of denk je na over een luxe hotelovernachting in Amsterdam en wil je misschien gaan varen? Lees dan verder want in dit artikel vertellen we jou meer over onze vijf favoriete luxe hotels in Amsterdam.

1. Overnachten in CS hotel Double Tree Amsterdam

Het CS hotel Double Tree Amsterdam is zeer geschikt voor een weekendje weg in Amsterdam. Je hebt op de bovenste verdieping van het hotel 360° uitzicht over de stad. Verder liggen bezienswaardigheden, zoals het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum op loopafstand. Verken de stad nog verder met een boottocht langs architectonische highlights van onder andere Berlage. Bij het CS hotel Double Tree kun je kosteloos op en af stappen, ideaal voor jouw boottocht.

Boottocht en hotelovernachting in Amsterdam

2. Zakelijk overnachten bij Mercure hotel aan de Amstel

Voor zakelijke bijeenkomsten en overnachtingen kun je goed terecht bij het Mercure Hotel Amsterdam City. Doordat het Amsterdams business park en het centrum op loopafstand liggen, kun je letterlijk alle kanten op. Met een reservering bij dit hotel kun je zaken gemakkelijk combineren met een dagje uit. Zo kun je hier bijv. een zakelijke bijeenkomst plannen, die je vervolgens kunt afsluiten met een luxe diner tijdens een boottocht over de Amsterdamse grachten.

Unieke boottochten met Boot Huren Amsterdam

3. Klassiek verblijf bij hotel De L’Europe in Amsterdam

In 1896 opende De L’Europe haar deuren en nog steeds is het één van de meest populaire hotels. Voor een luxe weekendje weg is dit hotel uitermate geschikt. Ga dineren bij restaurant Bord’Eau of drink een cocktail in Freddy’s Bar (vernoemd naar Freddy Heineken). De L’Europe beschikt over een prachtig terras aan het water, heerlijk tijdens de zomer.

Vaar langs bezienswaardigheden in Amsterdam

4. Overnachten aan de gracht bij het Pulitzer

Het Pulitzer hotel in Amsterdam is gelegen aan de iconische grachtengordel van Amsterdam. Door de klassieke look van het hotel waan je je helemaal in de gouden eeuw. Als je van luxe en een authentieke sfeer houdt, dan is het Pulitzer zeker een aanrader voor een weekendje weg.

Vaar door de grachten van Amsterdam

5. Luxe hotel NH De Doelen

NH hotel De Doelen is een gerenommeerd Amsterdams hotel. In het verleden verbleven hier mensen met koninklijk bloed, maar ook bekende artiesten zoals The Beatles toen zij in de jaren 60 Nederland bezochten. Dit hotel is gelegen aan de Amstel in het centrum van Amsterdam. Je wandelt in vijf minuten naar het Rembrandtplein of naar De Dam. Mede daardoor is hotel De Doelen een goede uitvalsbasis voor een weekendje weg in Amsterdam. En als je dan een weekend weg bent, bekijk Amsterdam dan ook eens op een andere manier met boottocht door de grachten. Niet alleen in de zomer een aanrader, maar ook in de winter. Een dikke tip voor in de winter: een Glühwein vaartocht.

overnachten en varen in Amsterdam

Tot zover de vijf mooiste hotels aan het water volgens Boot Huren Amsterdam. Naast deze hotels zijn er in de stad natuurlijk meer op- en afstapplaatsen mogelijk.