Uiteten in Amsterdam? Een shortlist met bijzondere restaurants!

Uit eten in Amsterdam: 5 leuke restaurants op bijzondere locaties

In Amsterdam kun je heerlijk uit eten, maar wat zijn leuke restaurants in Amsterdam op een bijzondere locatie met een gezellige ambiance? In dit blogartikel geven wij een vijftal interessante en verrassende dinerlocaties in Amsterdam. Deze locaties zijn veelal aan het water gelegen, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer, en perfect is om even aan te meren tijdens het varen. Laat je door dit artikel inspireren voor je volgende diner met familie, collega’s of vrienden.

1. Dineren met uitzicht over Het IJ

Als je uiteten gaat bij IJ-kantine, heb je prachtig uitzicht over Het IJ. IJ-kantine is een veelzijdig restaurant gelegen aan het water bij de NDSM-Werf. In 2005 opende de IJ-kantine haar deuren in het gebouw dat bekend staat als de Baanderij. Dit gebouw is na het faillissement van de NDSM-Werf in 1985 gebruikt door de Belangenvereniging Baanloze Scheepsbouwers. Wanneer je met een boottocht Het IJ oversteekt, is een aanrader om even bij IJ-kantine aan te leggen. IJ-kantine is overigens ook een goede locatie voor grotere groepen.

Alt-tekst: bijzondere restaurants in Amsterdam

2. Vergaderen en uit eten op een oud tv-platform

Dineren bij REM eiland is zeker de moeite waard. Vanaf het platform werd in de jaren zestig TV Noordzee uitgezonden naar het Nederlandse vasteland. Toen dit in 1964 werd verboden, werd ook REM eiland opgeheven als zendlocatie. Tegenwoordig kun je bij REM eiland goed eten en borrelen. Dankzij het uitzicht en eigenzinnige inrichting heerst er een industriële ambiance. Deze locatie leent zich goed voor een zakelijke afspraak. Eerst vergaderen in één van de oude studio’s en naderhand een hapje te eten in het restaurant. Goed om te weten: REM Eiland is een op-en afstap locatie bij Boot Huren Amsterdam. Na een boottocht met Boot Huren Amsterdam kun je gemakkelijk van boord stappen en uit eten bij REM Eiland.

Alt-tekst: speciaal dineren in Amsterdam

3. Dineren en varen door de Amsterdamse grachtengordel

Wie aan Amsterdam denkt, denkt natuurlijk aan de wereldberoemde grachtengordel. Hoe leuk is het om met zijn tweeën of een groepje heerlijk te dineren tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten? Bij Boot Huren Amsterdam geniet je van een heerlijk private dining menu, terwijl je rondvaart op grachtengordel die sinds 2010 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Een diner rondvaart is natuurlijk erg leuk in de zomer, maar ook gedurende de wintermaanden. Je kunt ook boten bespreken die zijn overdekt en voorzien van verwarming. Er zijn veel mogelijkheden voor dineren op een boot. Bekijk het private dinner arrangement van Boot Huren Amsterdam.

Boot Huren Amsterdam verzorgt unieke diners

4. Bijzonder uit eten bij de jachthaven

Lekker eten bij de jachthaven aan het Westerdok, doe je bij Restaurant Bickers a/d Werf. Dit restaurant heeft een robuust interieur dat toch warmte en gezelligheid uitstraalt. Wanneer je, net als wij, fan bent van boten, kun je een kijkje nemen in de jachthaven. Ondanks dat Bickers a/d Werf redelijk centraal gelegen is, kun je er rustig zitten zonder de drukte van de binnenstad.

Varen en dineren in Amsterdam

5. Restaurant in het centrum met historische uitstraling

Restaurant-Café In De Waag is gevestigd in een oude stadspoort aan de Nieuwmarkt in het centrum van Amsterdam. Het gebouw dateert uit 1425 en deed vanaf 1488 dienst als stadspoort. De historische uitstraling van het gebouw draagt bij aan de warme ambiance. In De Waag zijn veel verschillende ruimtes voor verschillende gelegenheden, zowel zakelijk als privé. De Nieuwmarkt is vanaf het water bereikbaar. Je kunt hier dus prima aanleggen voor een etentje bij In De Waag.

aan het water dineren in amsterdam