Kerst in Amsterdam: 4 feestelijke tips

Kerst in Amsterdam: onze 4 tips met activiteiten die je niet mag missen

It’s the most wonderful time of the year! Kerst staat voor de deur en daarom gaat dit artikel over uitjes rond de Kerstdagen in Amsterdam. Waar moet je zijn voor een gezellige Kerst in Amsterdam? Denk aan een Kerst boottocht door Amsterdam, een winterse borrel met glühwein of een winterbarbecue. Tijdens de Kerstdagen vindt ook het Amsterdam Light Festival plaats. Dat maakt Amsterdam gedurende de Kerstdagen extra sprookjesachtig.

Waarom vier je Kerst in Amsterdam?

Voor veel Nederlanders is lekker eten het belangrijkste onderdeel van Kerstmis. Een vraag die elk jaar weer opduikt is: Wat gaan we doen met Kerst? Er zijn meerdere redenen om Kerst te vieren in Amsterdam:

  • Je kunt er even tussenuit zijn met je familie of vrienden;
  • Je hoeft niet zelf het altijd veel te uitgebreide Kerstdiner te koken;
  • Amsterdam biedt veel unieke Kerstactiviteiten in haar stad.

Hieronder laten we een viertal leuke Kerstactiviteiten zien in Amsterdam.

Tip 1: Kerstmarkt in Amsterdam

Dit jaar zijn er verschillende Kerstmarkten in Amsterdam. Je kunt op deze Kerstmarkten schaatsen, Kerstcadeaus kopen en natuurlijk warme chocolademelk drinken. Elke Kerstmarkt in Amsterdam is net even anders, daarom is leuk om meerdere Kerstmarkten te bezoeken. Je kunt op deze site meer lezen over Kerstmarkten in Amsterdam.

Tip 2: Droog en warm varen met Kerst

Een Kerst boottocht is een ontspannen manier om op Eerste of Tweede Kerstdag door te brengen, mits er geen ijs ligt natuurlijk. Op de verwarmde boten kun je warme chocolademelk drinken en Kerstkransjes eten, terwijl je Amsterdam op een unieke wijze (her)ontdekt. Een Kerst vaartocht is een ideale activiteit om met een groep te doen voorafgaand aan het Kerstdiner. Je kunt dit ‘s middags doen met koek en zopie of ‘s avonds met een uitgebreid Kerstdiner.

<Kerstdiner op een boot met Boot Huren Amsterdam

Tip 3: Kerstuitje: Glühwein in Amsterdam

In de wintermaanden is het heerlijk om op te warmen met een glas Glühwein. Dit kun je doen bij Kerstmarkten of op één van onze verwarmde salonboten. Je vaart dan in stijl door de Amsterdamse grachten langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dit Kerstuitje is ook leuk om met bijv. vrienden of collega’s te doen. Lees meer over de Glühwein vaartocht.

Kerstuitje en varen in Amsterdam

Tip 4: Winterbarbecue, de trend voor 2018

Voor het Kerstdiner van 2018 is de winterbarbecue populair. Dit is net zo lekker als de “gewone” barbecue en zeer geschikt om met een grote groep te doen. Als je niet de juiste apparatuur hebt om zelf aan de slag te gaan met een winterbarbecue of als je het gewoon te koud vindt om buiten te staan grillen kun je kiezen voor een winterbarbecue bij Boot Huren Amsterdam. De privé kok bereidt de mooiste (wild)gerechten, terwijl jij en jouw gezelschap heerlijk overdekt door de Amsterdamse grachten varen. En als er sneeuw ligt, is de ultieme Amsterdamse Kerst compleet!

Dit waren zomaar wat tips om Kerst te vieren in Amsterdam. Boot Huren Amsterdam wenst iedereen alvast een prettig Kerstfeest!