Nieuwjaarsreceptie organiseren in Amsterdam: 6 tips

Nieuwjaarsreceptie organiseren in Amsterdam met deze 6 tips

Veel bedrijven en organisaties luiden het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie. Dit is een informele gelegenheid waar collega’s elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens de receptie wordt gespeecht. In een terugblik vier je nogmaals de successen van het afgelopen jaar daarnaast motiveer je de medewerkers voor het komende jaar. Een feestelijke start van het nieuwe jaar!

Ga jij voor jouw organisatie de nieuwjaarsreceptie organiseren? Gooi het dan eens over een andere boeg met onze zes tips! In dit blog vertellen we meer over de organisatie van een goede start van het nieuwe jaar. We geven antwoord op de vragen: Hoe moet ik een nieuwjaarsreceptie voorbereiden? Waar moet je de nieuwjaarsborrel organiseren? Hoe maak ik de nieuwe start van het jaar origineel?

Tip 1. Verstuur de uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op tijd

De uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie verstuur je ongeveer een maand van te voren. Zo heb je op tijd inzicht in hoeveel collega’s aanwezig zullen zijn en hoe je jouw budget hierop kunt aanpassen. Nieuwjaarsrecepties worden veelal in januari gehouden, dus als je de uitnodigingen in december verstuurt, zit je goed. Je kunt een leuk kaartje sturen, maar als je naar alle collega’s een agenda afspraak mailt, heb je direct inzicht in wie wel of niet beschikbaar is.

Tip 2. Kies voor de nieuwjaarsborrel een gezellige locatie

Als je weet hoeveel personen aanwezig zijn op de nieuwjaarsborrel, kun je gaan kijken naar een geschikte locatie. De nieuwjaarsreceptie is een feestelijke aangelegenheid, daarom is het van belang dat er een gezellige sfeer wordt gecreëerd met decoratie en muziek.

Je kunt de receptie intern organiseren, maar er zijn ook externe locaties waar je een gezellige nieuwjaarsreceptie kunt houden. Een externe locatie verzorgt de aankleding, de catering en de service. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het opruimen of het inkopen van eten en drinken.
Nieuwjaarsreceptie in Amsterdam

Tip 3. Maak van de start van het nieuwe jaar een feest!

Een nieuwjaarsreceptie hoeft niet saai te zijn. Je kunt de nieuwjaarsborrel extra sfeer geven door te kiezen voor een thema met gezellige aankleding. Is de nieuwjaarsborrel op locatie? Dan kun je met de locatie overleggen wat jouw gewenste sfeer is. Er is wat dat betreft veel mogelijk, bijvoorbeeld een nieuwjaarsborrel op de Bota Fogo van Boot Huren Amsterdam, een luxe boot met een feestelijke uitstraling.

Nieuwjaarsreceptie organiseren op een boot

Tip 4. Het glas heffen op het nieuwe jaar met unieke catering

Tijdens de nieuwjaarsreceptie ga je natuurlijk het glas heffen op het nieuwe jaar, maar wat ga je er bij eten? Het is gebruikelijk om kleine hapjes te serveren tijdens de nieuwjaarsreceptie maar je kunt het ook anders doen. Met de winterbarbecue van Boot Huren Amsterdam zet je een originele nieuwjaarsborrel neer. Geniet van een uitgebreid barbecue aanbod terwijl je over de Amsterdamse grachtengordel vaart.

Nieuwjaarsreceptie organiseren met Boot Huren Amsterdam

Tip 5. Geef een korte maar motiverende speech

Een nieuwjaarsreceptie kenmerkt zich ook door de speech die wordt gegeven door een leidinggevende. In deze speech wordt het afgelopen jaar besproken en wordt vooruit gekeken op het nieuwe jaar. Houd deze speech kort en luchtig, het moet wel gezellig blijven. Ga dus niet in op de financiële cijfers of ontslagen, maar benadruk de successen. Je kunt er voor kiezen om een medewerker of een afdeling in het bijzonder in het zonnetje te zetten. Zo behoudt de nieuwjaarsreceptie zijn vrolijke noot.

Tip 6. Regel vervoer na de nieuwjaarsborrel

Als je jouw nieuwjaarsreceptie op een externe locatie organiseert, is het verstandig om te zorgen voor vervoer aan het einde van de borrel. Dan kunnen alle collega’s zonder zorgen een drankje drinken en worden ze veilig thuis gebracht.

Bonus tip: Nieuwjaarsreceptie combineren met teambuilding

Je kunt de nieuwjaarsborrel uitbreiden met een activiteit die de teamgeest versterkt. De nieuwjaarsreceptie is meer dan eten en drinken. Om de groepsband te versterken kun je een teambuilding activiteit doen. Je houdt de aandacht vast met activiteiten, zoals een gezellige quiz of een leerzame workshop. Lees meer over teamactiviteiten in ons artikel over bedrijfsuitjes.

Boot Huren Amsterdam verzorgt speciale nieuwjaarsrecepties in Amsterdam. Vaar met één van onze authentieke boten over de Amsterdamse grachten en luid met jouw collega’s het nieuwe jaar in. Tijdens de vaarroute kom je ook nog eens langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival, een unieke ervaring. Dit speciale arrangement is te reserveren tot 21 januari.