Vijf leuke winteractiviteiten in Amsterdam

Tijdens de koude wintermaanden is het heerlijk om thuis op de bank te zitten met warme chocolademelk en een kop soep. Maar in de winter is ook genoeg te doen in Amsterdam! In dit blog vertellen we je meer over vijf leuke winteractiviteiten in Amsterdam. We kunnen je al verklappen: je kunt tijdens die activiteiten ook gewoon warme chocolademelk drinken.

1. Schaatsen in Amsterdam

It giet oan! Of zoals ze in Amsterdam zeggen: het gaat door! In Amsterdam kun je gedurende de winter op meerdere plekken schaatsen op kunstijsbanen. Als het echt koud wordt deze winter kun je zelfs op de grachten schaatsen, een unieke ervaring. Bekijk hieronder een impressie van vorig jaar. Schaatsen in Amsterdam is een leuk en actief uitje én je warmt er ook nog van op!

2. Lekker opwarmen met een drankje aan boord

Tijdens de koude wintermaanden is het heerlijk om ergens op de dag een warme kop chocolademelk te drinken. Een leuke manier om dit te doen is op een boottocht door het centrum van Amsterdam. Je vaart met één van onze verwarmde boten rond op de beroemde grachtengordel, terwijl je geniet van een kop warme chocolademelk

Ga je toch liever voor iets sterkers? Ook voor een borrel kun je bij Boot Huren Amsterdam terecht. Tijdens deze winterse borrel vaartocht kom je langs typische Amsterdamse bezienswaardigheden, zoals de Prinsengracht, de Brouwersgracht en de Magere Brug. De borreltocht is gezellig om te doen met een groep, bijvoorbeeld vrienden of collega’s.

3. Duik het museum in

Ga naar het museum en ontsnap aan de kou! In Amsterdam zijn de meest populaire musea van Nederland gevestigd. Aan het Museumplein liggen verschillende musea: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Of je nou kiest voor kunst uit de Gouden Eeuw of voor Moderne Kunst, in Amsterdam is er voor iedere kunstliefhebber iets te zien.

Handig om te weten: tijdens de wintermaanden is het iets minder druk in het centrum van Amsterdam. Je hoeft dus minder lang in de rij te staan voor toegang tot populaire attracties.

4. Stamppot buffet in Amsterdam

Wat is er in de winter nou lekkerder dan een oer-hollandse stamppot? Stamppot andijvie, de winter klassieker met boerenkool of toch liever hutspot? Stap aan boord van de klassieke salonboten van Boot Huren Amsterdam en geniet van het Hollandse buffet met traditionele winterse gerechten. Terwijl je geniet van het uitgebreide buffet, voert de verwarmde salonboot je langs de statige grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. Hoe Hollands wil je het hebben? Deze boottocht is ook erg geschikt als nieuwjaarsuitje met jouw collega’s.

5. Winter BBQ op de grachten

In de winter barbecueën in Amsterdam is een leuke manier om te dineren. En wat dacht je van een uitgebreide winterbarbecue op de grachten van Amsterdam? Op een verwarmde boot kun je onder het genot van een glas rode wijn heerlijke grill gerechten proeven. Terwijl de privé kok de gerechten aan boord grilt, bekijk je Amsterdam vanuit een andere hoek. Met een gezellig gezelschap is dit de ultieme activiteit tijdens de winter in Amsterdam. Ontdek hier de mogelijkheden van de winterbarbecue bij Boot Huren Amsterdam.

Kortom, er zijn genoeg leuke winteractiviteiten in Amsterdam! Heb je iets in gedachten wat we nog niet hebben genoemd? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.