Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

Pakjesboot Bota Fogo

Op zaterdag 28 november jl. had Amsterdam Boats hoogwaardig bezoek aan boord; Sinterklaas en een 3-tal Pieten! Dit jaar was het toch een vreemd jaar, ook voor Sint en Piet. Hierbij was ook de intocht anders dan normaal. Vooral de blije gezichten is een groot gemis geweest, voor zowel Sint en Piet als voor de gezinnen. Dat bracht ons op het idee om Sinterklaas en de Pieten aan boord van onze eigen pakjesboot, de Bota Fogo, uit te nodigen. We hebben dit in verband met corona niet vooraf aangekondigd om extra drukte in Amsterdam te voorkomen.

De nodige voorbereidingen begonnen een aantal weken voorafgaand aan de vaardatum natuurlijk al. De datum moest goed afgestemd worden met Sint en Piet en de nodige pakjes moesten ruim van te voren aangeschaft worden.

Inpaktafel
Pakjes voor de pakjesboot

Toen alle pakjes en benodigdheden eenmaal bezorgd waren, hebben de Pieten alle cadeautjes ingepakt. Ook is er een spandoek gemaakt met een kleine maar mooie boodschap voor alle Amsterdammers. Voor de Sint mocht het natuurlijk aan niets ontbreken en met slingers, ballonnen, de spandoeken, alle cadeautjes en heerlijk snoepgoed, is de Bota Fogo, omgetoverd tot een ware pakjesboot!

Lieve Amsterdammers, zorg goed voor elkaar!
Snoepgoed

De Sint heeft op een mooie, koude novemberdag een rondje door Amsterdam gevaren om alsnog een lach op de gezichten te brengen. Én om alle Amsterdammers een hart onder de riem te steken tijdens deze bijzondere tijden. De vaartocht is begonnen met varen over het IJ, om aansluitend de Prinsengracht, de Amstel en de Herengracht af te varen. De reacties waren vol enthousiasme, zowel bij jong als oud verscheen er een glimlach op het gezicht. Vanuit alle straten, huizen en vanaf de bruggen werd er naar de Sint en de Pieten gezwaaid en werden er diverse sinterklaas liedjes gezongen. Om de lieve kinderen te verassen konden wij op verschillende plekken het verpakte snoepgoed strooien.

Wij vonden het een ontzettende eer dat Sinterklaas en de Pieten bij ons aan boord waren. Hopelijk hebben alle kinderen en lieve Amsterdammers plezier uit de boot gehaald en heeft de positieve boodschap een steentje bijgedragen.

Voor nu is de Sint weer in Spanje, wie weet spot jij hem volgend jaar?