Corona-proof Kerst tips!

Het is de missie van Amsterdam Boats om gasten met een glimlach van boord te laten gaan, zodat ze denken: “dat was een bijzondere ervaring”. De afgelopen jaren zijn wij erachter gekomen dat het bij het organiseren van vaartochten niet gaat om het verhuren van een boot, maar om het creëren van een beleving. Dit is dan ook waar we dagelijks mee bezig zijn. Wij vinden het enorm vervelend dat wij door de corona pandemie dit al bijna 9 maanden niet meer kunnen doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je zelf niks leuks corona-proof kunt organiseren!

In 2020 gaan de woorden corona en feestje niet echt lekker samen, wat gaat er met de kerstfeestjes, diners en recepties gebeuren? Spontaan een kerstborrel organiseren met een grote groep mensen is er niet meer bij. Ben jij degene die normaal deze samenkomsten organiseert? Hoe ga je dat dit jaar doen? Hoe kunnen we toch samen zijn, het gezellig hebben zonder dat we “echt” bij elkaar zijn, zonder dat we het risico van verspreiding van corona vergroten?

Hieronder vind je 5 tips voor een alternatieve kerstborrel, kerstdiner of  iets wat je kan doen waardoor je toch het jaar (semi) gezamenlijk af kunt sluiten.

 1. Samen koken en eten via Zoom
  Zet allemaal je tablet/laptop/telefoon aan via zoom en ga op deze manier toch samen koken en eten. Je maakt allemaal het zelfde gerechtje in de keuken en kan dit dus ook (als iedereen de juiste stappen van het recept goed uitvoert 😉 ) tegelijk op eten. Ga allemaal aan een mooi gedekte tafel zitten, schenk een glaasje bijpassende wijn in en proost met elkaar op een fijne avond! Een gezamenlijke spotify kerstplaylist op de achtergrond et voilà.
 2. Kerstcadeaus langsbrengen
  Hoe leuk is het om elkaar toch in real life te kunnen zien?! Stap de auto in of de fiets op en rijd langs je collega’s om ze een mooi kerstgeschenk te brengen. Dit kan een kerstcadeautje zijn, maar ook een mooie kaart of alleen al een bezoekje aan de deur kan een glimlach op iemands gezicht toveren. Je brengt op deze manier, met een klein gebaar, toch de kerstgedachte over. Ben je al bekend met onze kerstgeschenken? Je kunt ook een vaarbeleving cadeau doen! Kijk hier voor de mogelijkheden.
 3. Kerstborrel in de buitenlucht
  Mogen we tijdens de kerstdagen buiten toch al met wat meer mensen samen zijn? Organiseer een kerstborrel buiten! Glühwein, warme chocomelk, terrasheaters, vuurkorven en voor iedereen een lekkere warme sjaal. Zo’n kerstborrel zal geen uren duren maar je hebt elkaar toch even gezellig kunnen spreken en fijne dagen kunnen wensen.
 4. Kerst pubquiz
  Maak samen met je vrienden, familie of collega’s een online kerst pub quiz en blik terug op 2020. Maak teams en zorg voor een grappige dresscode. Ieder team neemt een eigen ronde met een specifieke categorie op zich: kunnen jullie je alle gebeurtenissen van dit jaar nog goed herinneren? Welk team gaat voortaan pronken met de winst en krijgt de eeuwige roem? Het wordt gegarandeerd een spannende avond!
 5. Privé vaartocht
  Een laatste en misschien wel beste tip; kom, daar waar mogelijk, in kleine groepjes bij elkaar. Wij mogen nog vaartochten organiseren tot 4 personen, of groter als het een huishouden betreft (deze vaartochten zijn dan wel zonder catering).Jullie varen over de prachtige grachten van Amsterdam op een verwarmde boot met een schipper die jullie van alles kan vertellen over de stad.  We moeten creatief zijn, probeer hoe dan ook te genieten waar het kan en zorg goed voor elkaar!

Eigenlijk zal wat je ook organiseert voor de feestdagen gewaardeerd worden. Het jaar is voor genoeg mensen al lastig genoeg geweest en veel zullen niet kunnen wachten tot het eindelijk 2021 is. Door aan het einde van het jaar samen met iets te vieren geef je toch nog iets positiefs aan de negatieve onzekerheden.