Amsterdam Light Festival 2019-2020

Het meest bekende lichtfestival van Nederland is weer terug in Amsterdam. 53 dagen lang zijn de grachten van Amsterdam verlicht door kunst. De tentoonstelling genaamd ‘Disrupt!’ gaat zich dit jaar focussen op de ontregeling van de wereld en het leven. We denken hier al aan een aardbeving of een economische crisis. Heel ingrijpende gebeurtenissen. Met dit thema in hun hoofd hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland zich laten inspireren. Ze gebruiken licht om ontregelend te zijn en ons als toeschouwer een nieuw impuls te geven voor ons leven.

Gabriel Lester één van de meewerkende artiesten haalt zijn inspiratie voornamelijk uit ‘mysteries’ en ‘dingen die onopgelost zijn’. Zijn artistieke kunnen omarmt elk medium. Zijn werk is impliciet verhalend, expliciet visueel of beide tegelijk. Het gaat vaak over een manier om u te verhouden tot de wereld.

Het werk van Krijn de Koning heeft vaak een disruptief karakter. Hij probeert met zijn werk de gebruikelijk manier hoe wij naar een object kijken te doorbreken. De Koning zijn kunst is niet alleen een ruimtelijke ingreep; zijn werk kan het beste omschreven worden als een mix tussen installatiekunst, schilderkunst en architectuur. Voor editie #8 transformeert hij een bekende Amsterdamse bezienswaardigheid. Ditmaal niet met schotten, maar met licht.   

Je kan deze tentoonstelling te voet of van het water bewonderen. De vaar route is verandert ten op zichtte van vorige edities.  Wij hebben hier heerlijke arrangementen voor uitgewerkt zodat u in stijl kunt genieten van de kunst en ook van de stad Amsterdam. Ook is het belangrijk om te vermelden dat het Amsterdam Light Festival in de winter plaats vindt. Hierbij hoeft u niet te vrezen voor de kou. Onze boten zijn namelijk verwarmd.

Geniet van de tentoonstelling samen met ons. Tot op het water.