Register commercieel passagiersvervoer Amsterdam

Om bedrijfsmatig in Amsterdam te mogen varen (commerciële verhuur) is het bezit van een exploitatievergunning verplicht. Deze exploitatievergunning is voor de huurder van belang om de veiligheid tijdens de vaartocht te garanderen. Geregistreerde rederijen moeten aan strenge (veiligheids)eisen voldoen. Klik op de -Download RPA- link hieronder voor een actueel overzicht (d.d. 9-11-2012) van alle boten met een exploitatievergunning en de rederijen die deze boten exploiteren. Het betreffen boten uit de categorie bemande groepen verhuur. Rondvaartboten, lijndiensten, zelfstandig te varen sloepen en waterfietsen zijn niet inbegrepen.

Download RPA

Voor meer informatie over het belang van het huren van een voor commercieel passagiersvervoer geregistreerd vaartuig en de risico’s van illegale vaartuigen (snorders) kijkt u op: Boot van een rederij versus die van een snorder.

Heeft u naar aanleiding van het Register Passagiersvervoer Amsterdam (bemande groepen verhuur) vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat ons dit dan weten door te bellen naar (020) 624 76 35.