Grachtenfestival Amsterdam – 250 klassieke concerten op het water

Grachtenfestival Amsterdam, klassieke muziek op het water

Een jaarlijks terugkerend festival in de Amsterdamse grachten is het Grachtenfestival. Deze klassieke concerten in Amsterdam draaien om de presentatie en ontwikkeling van jonge en talentvolle muzikanten in de klassieke muziek en jazz. Het Grachtenfestival vindt plaats van 10 augustus tot en met 19 augustus 2018.

Wat is het Amsterdams Grachtenfestival?

Het Grachtenfestival in Amsterdam bestaat uit tien dagen klassieke muziek en jazz opgevoerd door jonge veelbelovende musici. De stad Amsterdam en haar idyllische grachten zorgen samen met de muziek voor een prachtige sfeer. Artiesten van over de hele wereld komen hun muziek spelen in Amsterdam. Hierdoor zijn er verschillende stijlen vertegenwoordigd: van flamenco tot spoken word. Daarom kan iedereen zich vinden in de programmering van het Grachtenfestival in Amsterdam.

Boot huren bij Grachtenfestival Amsterdam

250 concerten op 90 locaties in Amsterdam

Het Grachtenfestival in Amsterdam is een gezellige avond uit. Met 250 concerten op 90 verschillende locaties is er altijd wel een concert in de buurt. Begin dit jaar konden Amsterdamse buurten zich opgeven voor een buurtconcert. De buurten met de leukste motivatie maakten kans op een concert in hun buurt. Uiteindelijk zijn er 12 winnaars uitgekozen, in die buurten zijn extra concerten gepland gedurende het Grachtenfestival.

GrachtenfestivalPrijs

Sinds 2007 wordt ieder jaar de Grachtenfestivalprijs uitgereikt aan jong talent in de klassieke muziek. Deze prijs wordt altijd uitgereikt aan een opvallende musicus die wordt gekozen door een jury bestaande uit muziekjournalisten. De genomineerden voor dit jaar zijn Maya Fridman (cello), Raoul Steffani (bariton) en Camiel Boomsma (piano). Voorgaande edities werd de Grachtenfestivalprijs gewonnen door onder andere Remy van Kesteren (harp, 2013) en Karin Strobos (mezzosopraan, 2011). Op woensdag 15 augustus wordt de Grachtenfestivalprijs uitgereikt in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky.

Varen tijdens het Grachtenfestival

Tijdens het Grachtenfestival kun je de concerten bezoeken. Voor sommige concerten heb je een kaartje nodig, maar een aantal zijn openbaar en voor iedereen te bezoeken.

Sloep huren in Amsterdam

Wil je met de boot het Grachtenfestival bezoeken? Dat kan natuurlijk!
De volgende concerten zijn per boot te bezoeken:

Vrijdag 10 augustus om 21:00 uur
Wat: Feestelijke opening
Waar: Festivalcentrum Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50

Zaterdag 11 augustus om 15:30 uur
Wat: Coal Harbour Orchestra
Waar: Festivalcentrum Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50

Zondag 12 augustus om 15:30 uur
Wat: Jong Metropole
Waar: Festivalcentrum Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50

Donderdag 16 augustus om 21:00 uur
Wat: Dutch Concert Big Band: The LA Project
Waar: De L’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14

Vrijdag 17 augustus om 21:00 uur
Wat: Red Light Jazz Society
Waar: De L’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14

Zondag 19 augustus om 17:00 uur
Wat: Slotconcert: Ella in residence & het Jeugd Orkest Nederland
Waar: Festivalcentrum Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50

Volgens de organisatie van het Grachtenfestival zijn alle boten zijn toegestaan, met uitzondering van grotere rondvaartboten. Daarom is het verstandig om voor een sloep te kiezen, deze boten zijn wendbaar en verbruiken minder ruimte. Voor een unieke ervaring doe je dat met één van de boten van Boot Huren Amsterdam. Tijdens het concert kun je gebruik maken van onze scheepsbar. Maar het is ook mogelijk om te dineren aan boord. Kies een van onze traditionele boten en leg aan in stijl bij een concert van het Grachtenfestival.

Boot Huren Amsterdam wenst iedereen veel luisterplezier tijdens het Amsterdams Grachtenfestival!