Varen door Amsterdam met onze schippers

Onze schippers: Jullie veilige gidsen door Amsterdam

Boot Huren Amsterdam is erg trots op haar schippers. Het zijn ras-Amsterdammers die de grachten als geen ander kennen. Sommigen varen zelfs al jaren op de Amsterdamse grachten. In dit artikel hebben we een aantal van onze schippers gevraagd naar hun ervaringen. Wat zijn de mooiste dagen om te varen in Amsterdam? Wat zijn de beste events op de Amsterdamse grachten? En, waar moet je rekening mee houden als je gaat varen in Amsterdam? Leer jullie veilige gidsen door Amsterdam iets beter kennen.

Maak kennis met onze schippers: Onno Ditewig, Ton Rentier , Paul van Egmond en Ted Sleper. Zij hebben gezamenlijk ruim 35 jaar vaar-ervaring op de Amsterdamse grachtengordel.

Boottochten van Boot Huren Amsterdam

Hoofdschipper Onno Ditewig

“Events als het Amsterdam Light Festival zijn het leukst om te varen!”

De prettigste dagen om te varen, zijn volgens de schippers de rustige dagen. Daarmee bedoelen we de hoeveelheid boten op het water. Want wanneer er niet zoveel boten op het water zijn, kun je in alle rust om je heen kijken.
Op de Amsterdamse grachten worden jaarlijks uiteenlopende events georganiseerd. De ene nog drukker bezocht dan de andere, zoals Koningsdag of de Canal Pride. “Tijdens de zomer events is het gezellig druk op de grachten”, zegt Paul.
Onno vindt het Amsterdam Light Festival het leukst: “Het is dan rustig op het water en doordat je in het donker vaart, bekijk je Amsterdam toch van een andere kant.”

Boot huren tijdens de Canal Pride in Amsterdam

Schipper Paul van Egmond tijdens de Canal Pride

Er is altijd genoeg te beleven op de Amsterdamse grachten

Je verveelt je niet als schipper in Amsterdam. Elke dag gebeurt er wel iets bijzonders. Bijvoorbeeld een mooi huwelijksaanzoek of een bijzonder jubileum.
De schippers vertellen ook over gênante momenten. Ted zegt, “Tsja, het gebeurt wel eens dat iemand overboord kukelt. Dat is niet erg, maar wel onhandig als je geen droge kleren bij je hebt, haha!”

“Ik had een keertje Robbie Williams aan boord.”

Beroemdheden komen van over de hele wereld om op te treden in Amsterdam. Zo verzorgde schipper Paul ooit een boottocht voor de Britse zanger Robbie Williams. “Ik had een keer Robbie Williams aan boord. Hij moest optreden in Amsterdam en hij wilde van te voren even de stad bekijken. Of ik onder de indruk was? Nee, hij is ook maar een mens.”

“Je moet altijd goed aangeven waar je naartoe wilt.”

Als schipper in het centrum van Amsterdam moet je over bepaalde vaardigheden beschikken. Vooral op de drukke zomerdagen zijn er veel boten op het water, en dit kan nogal chaotisch zijn. De schippers geven aan dat het belangrijk is om het hoofd koel te houden: “Vaar op drukke dagen niet te hard en geef goed aan waar je naartoe wilt. Op deze manier blijft het, ondanks de drukte, een geslaagde boottocht.”

De mooiste routes en buurten volgens onze schippers

Volgens de schippers in Amsterdam zijn er verschillende plekjes in iedere vaarroute die de moeite waard zijn. Schipper Onno: “Smaken verschillen natuurlijk maar de grachtengordel is een must see!” Ton zegt over zijn favoriete vaarroute in Amsterdam het volgende: “Ik vind het mooi om over de Amstel richting het IJ te varen en vandaar uit weer een specifieke buurt in.”
Maar eigenlijk is elke plek weer anders, je ziet steeds iets nieuws. De schippers zelf noemen kleinere grachten, zoals de Bloemgracht, de Leliegracht en Grimburgwal als hun favorieten. Hun favoriete buurten in Amsterdam zijn de Jordaan, de Pijp en de Plantage.

Boot huren in Amsterdam

Schipper Ted vaart door weer en wind

Elke gelegenheid is bijzonder om te varen

Door de veelzijdigheid van de boten van Boot Huren Amsterdam zijn deze geschikt voor het organiseren van bijzondere gelegenheden met grotere groepen. Alle grote groepen zijn gezellig om mee te varen door Amsterdam. Van verjaardagen tot huwelijksvoltrekkingen. Ton: “Tijdens speciale gelegenheden met grote groepen is het altijd gezellig in de boot, zeker met een koud drankje van de scheepsbar haha!”
Ted: “Ik vind zelf barbecueën op een boot het mooiste wat er is, het beste van twee werelden! Lekker eten en een relaxte boottocht in stijl!”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer over de gelegenheden en arrangementen bij Boot Huren Amsterdam.
Ook tijdens de Kerst verzorgt Boot Huren Amsterdam aantrekkelijke arrangementen.

Vier kerst op een boot in amsterdam

Schipper Ton draagt tijdens de kerst geen kapteinspet maar een kerstmuts