De 5 mooiste vaarroutes Amsterdam

Eén van de bekendste activiteiten in Amsterdam is een rondvaart over de Amsterdamse grachten. Er zijn veel vaarroutes door het stadscentrum en in de buitengebieden. Maar wat is er te zien tijdens de vaarroutes en, de hamvraag, wat zijn de mooiste vaartochten door Amsterdam? Wij zetten er een aantal voor je op een rij en beslis zelf!

De Architectuurroute: vaarroute langs verschillende bouwstijlen

Houd je ervan om de mooie en verschillende architectuur in Amsterdam te bewonderen? De architectuurroute voert je langs de architectonische hoogstandjes die Amsterdam rijk is. Met deze route kom je onder andere langs Filmmuseum Eye en het Scheepvaartmuseum. Bekijk hier de route en wat sfeerimpressies. Deze route, die gedeeltelijk over het IJ gaat, is interessant, omdat je langs de verschillende bouwstijlen vaart. Bij die bouwstijlen moet je denken aan bouwwerken uit de zeventiende eeuw, de Amsterdamse School en de ontwerpen van nu. Tijdens deze boottocht komt de veelzijdigheid van de Amsterdamse architectuur naar voren.

Boottocht door Amsterdamse grachtengordel

Boottocht door De Wallen: Meer dan alleen het Red Light District

De Wallen is één van de oudste buurten van Amsterdam. Het grootste gedeelte van de dag (en nacht) wordt het straatbeeld bepaald door toeristen. Maar De Wallen is meer dan alleen het Red Light District. De buurt kent een rijke geschiedenis, tot halverwege de zestiende eeuw waren er ook veel kloosters in de buurt. In De Wallen staat ook De Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam. De Oude Kerk stamt uit de dertiende eeuw. De vaartocht door De Wallen is een interessante boottocht waar je zowel het nieuwe als het traditionele Amsterdam kunt bezichtigen.

Varen door Plantagebuurt: Natuur en moderne architectuur

De boottocht door de Plantagebuurt is een rustige boottocht waar natuur en moderne architectuur elkaar afwisselen. De naam Plantagebuurt komt uit de zeventiende eeuw toen er in dit gedeelte van de wijk tuinen en hofjes werden aangelegd. De Hortus Botanicus (Botanische Tuinen) is ook gevestigd in deze buurt. Hier vind je allerlei exotische planten en insecten. De vaartocht door de Plantagebuurt voert je ook langs NEMO, een museum voor wetenschap en technologie. Het karakteristieke gebouw herken je uit duizenden. In Amsterdam is een boottocht door de Plantagebuurt een aangename activiteit om te doen met een groep vrienden of familie.

De Berlage route: één van de bekendste architecten

Hendrik Petrus Berlage is één van de bekendste architecten van Nederland. Zijn ontwerpen zijn bepalend voor het stadsbeeld van Amsterdam. Hij stond aan de wieg van de Amsterdamse School, een architectonische stijl die je door heel Nederland terugziet. In deze interessante route vaar je langs de vele bezienswaardigheden uit het repertoire van Berlage. Bijvoorbeeld het Berlage Lyceum. Hier zijn duidelijk de elementen van Amsterdamse School te zien.

Boottocht door Amsterdamse grachten

Amsterdamse grachtengordel is uniek in alle opzichten

De Amsterdamse grachtengordel is uniek, zowel functioneel als in cultureel opzicht. De stad Amsterdam houdt het water in bedwang met deze grachtengordel. Daarnaast is het ook bepalend voor het stadsbeeld. In deze route vaar je langs de iconische herenhuizen en grachtenpanden afkomstig uit de Gouden Eeuw. In 2010 is de Amsterdamse grachtengordel benoemd tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ervaar zelf waarom!

Er zijn veel verschillende soorten tochten te verzinnen. Wil je meer lezen over onze vaarroutes? Bekijk dan hier onze opstaplocaties en de bijbehorende vaarroutes. Heb jij zin gekregen om een vaartocht te maken door de Amsterdamse grachten? Neem dan gerust contact op met Boot Huren Amsterdam en vraag ons naar de mogelijkheden!