Mijlpaal voor Amsterdam Boats: 100.000 bezoekers

Boot Huren Amsterdam en Rent A Boat Amsterdam als voornaamste publiektrekkers onder de Amsterdam Boats websites hebben gezamenlijk een nieuw record gevestigd. In de periode januari 2009 tot en met september 2009 (Q1 t/m Q3) is de magische grens van 100.000 bezoekers gepasseerd en kwam de teller uiteindelijk op 102.155 bezoekers te staan.

Het jaar 2009 begon, voor de gehele bootverhuurmarkt, onzeker. Een snel terrein winnende financiële crisis deed velen het ergste vrezen. Na een wat haperende start in de eerste twee maanden van het jaar kwam het voor Boot Huren Amsterdam en Rent A Boat Amsterdam toch goed op gang. De bezoekers stegen en de informatie aanvragen en reserveringen kwamen goed op gang.

De Boot Huren Amsterdam statistieken tonen in de eerste drie kwartalen een duidelijk trend die in grote mate correleert met de jaargetijden. Een voorzichtige aanloop naar de lente maar zodra de zon met het eerste warm licht begon te schijnen kwamen de vaarkriebels snel omhoog en stegen de statistieken vrolijk mee. Gedurende de zomermaanden is er geheel volgens alle prognoses gepresteerd en richting het einde van het derde kwartaal zien we een eerste afbouw richting het alweer koudere oktober.

Op de Rent A Boat Amsterdam website is er traditiegetrouw een wat meer vlakke lijn te zien. Voor een bezoeker van Amsterdam is het varen op de grachten een must en gezien de beperkte tijd die hij/zij in Amsterdam doorbrengt heeft de tijd van het jaar nagenoeg geen invloed op het het wel of niet huren van een boot om mee te varen over de grachten van Amsterdam.

In het Amsterdam Boats lidmaatschap 2009 beloofde wij in het lopend kalenderjaar 120.000 bezoekers voor de aangesloten Amsterdamse rederijen. Nu de grens van 100.000 bezoekers is gepasseerd weten we het zeker. Voor Amsterdam Boats wordt 2009 geen crisisjaar maar een uitstekend jaar waar het harde werken van het hele team zijn vruchten afwerpt. De 120.000 bezoekers zijn in zicht ook die grens zal worden gepasseerd. 2010 heeft vele nieuwe initiatieven in petto waarover wij u spoedig zullen berichten.