Amsterdam Light Festival 2018-2019

Amsterdam Light Festival 2018-2019: Wat is er allemaal te doen?

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks evenement waar Boot Huren Amsterdam altijd naar uit kijkt. Het festival brengt gezelligheid in de donkere winterdagen en geeft de grachten extra sfeer. Wij vertellen je graag het één en ander over het festival én blikken vooruit op de komende editie.

Wat is het Amsterdam Light Festival?

Dit jaar vindt in de binnenstad van Amsterdam alweer het zevende Amsterdam Light Festival plaats. Van 29 november 2018 tot 20 januari 2019 zijn dertig lichtkunstwerken te bekijken in de stad Amsterdam. De lichtkunstwerken worden gemaakt door artiesten van over de hele wereld. De donkere dagen voor (en na) kerst krijgen door de innovatieve lichtkunst van het Amsterdam Light Festival een magisch tintje. Het festival is wandelend, fietsend en varend te bewonderen en elke route is weer anders.

Ben je benieuwd naar de vaarroute? Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden van Boot Huren Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam Light Festival Highlights

Amsterdam Light Festival bestaat al zeven jaar en in die afgelopen zeven jaar is het festival in populariteit gestegen. Het bezoekersaantal is de laatste twee jaar ontzettend gegroeid, tot wel 900.000 bezoekers. Dit komt mede doordat de kunstenaars van over de hele wereld naar Amsterdam komen om hun kunst tentoon te stellen. Dit jaar wordt er zelfs meer dan een miljoen bezoekers verwacht.

Highlight 2017-2018: Het 7 kilometer lange kunstwerk van Ai Weiwei
De wereldberoemde kunstenaar en politiek activist Ai Weiwei één van de publiekstrekkers. Weiwei trok een rode lijn van licht (Thinline) door de binnenstad, de lijn was bijna zeven kilometer lang. Dit kunstwerk was absoluut één van de highlights van het festival.

Kunstwerken bekijken vanaf het water

Highlight 2016-2017: Het dynamische Amsterdam van Motion Paintings
Het lichtkunstwerk Window in Time lijkt wel van glas in lood. In dit kleurenspel wordt het verleden, heden en toekomst van Amsterdam getoond.

Varen bij Amsterdam Light Festival

Highlight 2015-2016: De ontwikkeling van vriendschap van Ralf Westerhof
Met gekleurde lichtgevende lijnen tekende Ralf Westerhof een verhaal. Dit lichtkunstwerk hing boven de Herengracht. Paths Crossing beschrijft het verhaal van vriendschap en hoe mensen elkaars paden kruisen in het leven.

Boot huren tijdens Amsterdam Light Festival

Highlight 2014-2015: De koepel van fietsvelgen van Vasili Popov
De Re(bi)cycle Dome is gemaakt van oude ongebruikte fietsvelgen. Bezoekers konden met een waterpomp energie opwekken en daarmee de koepel verlichten.

Boottocht Amsterdam Light Festival

Highlight 2013-2014: De tijgers van LAVA
De Digital Origami Tigers zijn wereldberoemd, al in sinds 2010 werden zij tentoongesteld. Het kunstwerk behoort tot het Wereld Natuur Fonds om de tijger als bedreigde diersoort onder de aandacht te brengen. Verder is dit lichtkunstwerk gemaakt van gerecyclede materialen. De keuze van kleur en de hoekige vormen maken de origami tijgers nog indrukwekkender.

Reserveer een boot voor Amsterdam Light Festival

Highlight 2012-2013: Het grachtenpand van licht van Blauwe Uur
Light/House is een interactief kunstwerk. De projectie verandert van 2D naar 3D door de interactie met bezoekers. Het kunstwerk is een combinatie van interactieve video, een houten constructie en natuurlijk licht.

Bekijk kunstwerken Amsterdam light festival

Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van de Amsterdam Light Festival. Bekijk ze op de website.

Amsterdam Light Festival 2018-2019: Vooruitblik

Wat kunnen we dit jaar verwachten van Amsterdam Light Festival? Net zoals de voorgaande edities is het centrum van Amsterdam verlicht met 30 creatieve lichtkunstwerken. Het thema van dit jaar is The Medium Is The Message (Marshal McLuhan). Met dit thema gingen de kunstenaars aan de slag. Belangrijkste centrale vraag: Hoe gebruik je licht voor het overbrengen van een boodschap of is het licht zelf de boodschap?

De bezoekers van het festival kunnen dit jaar voor het eerst stemmen op hun favoriete kunstwerk. In het laatste weekend wordt de prijs overhandigd aan de kunstenaar van het winnende werk.

Vanaf 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 elke dag van 17:00 tot 23:00 uur te bewonderen. Lees hier meer over mogelijkheden bij Boot Huren Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival.